Valverde esernyő a félidő fénypontja - Videó

A Spanyol Szuperkupa bajnokát avatták.


 

A King Abdullah Sport City Stadionban a Real Madrid és az Atlético Madrid, vagyis két remek formában lévő csapat csapott össze.

 

Már a mérkőzés első perceiben füttyszóval kezdődött a találkozó. Ezt hallva puhatolóztak a csapatok. Az első lövés Casemiro nevéhez fűződött az 5. percben, amit a remek formában védő Jan Oblak könnyedén fogott.

Az már az első tíz perc után jól leolvasható volt, hogy a Királyi Gárda birtokolta többet a labdát. Joao Félix minden mozgására ott termett Casemiro, míg Valverde egyelőre nem a labdaszerzéseivel, hanem a szélen való felfutásaival hívta fel magára a figyelmet.

A 15. percben Morata próbálta becsapni a bírót, amikor is a tizenhatoson belül dobta fel magát. A Real Madrid rengeteg labdát adott el a saját térfelén, s Morata volt ismét, aki egy távöli lövéssel próbálkozott, de nem találta el a kaput.

 

Az első sárga lapot a 28. percben Felipe kapta Jovic elleni belépőjéért. A Real Madrid szurkoló felszisszentek Casemiro fejesénél a szögletet követően, ami épphogy elkerülte Oblak kapuját.

Kicsit álmosan fociztak az első játékrészben Zidane fiai, míg Simeone tanítványai magukhoz képest koránt sem olyan agresszivitással támadták le az ellenfelet, mint szokták, igaz, a Real Madrid eladta magától a lasztit már a saját térfelén.

 

Esteban Letona on Twitter

Que Federico Valverde no tiene técnica leí el otro día por estos bajos mundos de twitter... https://t.co/z9doa5YXaE

Borítókép: Francois Nel / Getty Images

 

Videók