Válogatott labdarúgó fia került a Real Madrid keretébe

Az újonc édesapja 44-szeres válogatott focista.


Lucas Canizares, a 44-szeres spanyol válogatott Santiago Canizares fia először került be a Real Madrid felnőtt labdarúgócsapatának meccskeretébe.

Zinédine Zidane, a madridiak vezetőedzője húsz játékost jelölt a Cádiz elleni, szombati bajnoki találkozóra, közte három kapust: a kezdőnek számító Thibaut Courtois mellett Andrij Lunyint és a 18 éves Lucas Canizarest.

Santiago Canizares legidősebb fia 2013-ban a Valenciától került a Real Madrid korosztályos együttesébe, jelenleg az U19-es keret tagja, amely Raúl González Blanco vezetésével idén megnyerte az UEFA Ifjúsági Ligát. Az 50 éves édesapa a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, 1994 és 1998 között játszott az első csapatban, amellyel két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát nyert. A Realból a Valenciához került, ahol 2008-as visszavonulásáig szerepelt, és újabb két bajnoki aranyéremmel gazdagodott.

A közelmúltban a Schmeichel (Peter és Kasper), a Reina (Miguel és Pepe) és a Cudicini (Fabio és Carlo) családban fordult elő, hogy apa és fia is jelentős karriert futott be a labdarúgásban kapusként.

Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images
 

Videók