Vajon a Girona megtudja még szorongatni a Real Madridot, vagy elfogy a végére?

Az utóbbi időben kezd elfogyni az idei szezon meglepetéscsapata.


Meglehetősen látványosan esett össze a Girona csapatának a teljesítménye két hétvégével ezelőtt a Real Madrid ellen.

Egy győzelemmel a katalánok a La Liga tabellájának az élére kerülhettek volna, de a katalán szurkolók kénytelenek voltak végignézni, ahogy Vinícius Junior beindította a Santiago Bernabeuban a gólok sorozatát.

Úgy tűnt, hogy a bajnoki győzelemre utaló jelek nyolc nappal később Bilbaóban újabb lépést tettek a sír felé.

A fájdalmas 3-2-es vereség, a több Girona hibának volt köszönhető, amit az Bilbao ki is használt, majd a hosszabbításban a Girona hősiesen küzdött tovább a három pontért.

Sokak számára ez már a bajnoki versenyfutás végét jelenti, mivel a Real Madrid hat pont előnnyel vezeti a bajnokságot, miközben több játékosuk még nem is tért vissza sérüléséből.

Pedig a Gironának is vannak visszatérő játékosai. David Lopez és Daley Blind hamarosan visszatérhet, míg Yangel Herrera csak most épült fel, ami megnyugtatóan rendezi a helyzetet. Az Athletic Bilbao és a Real Madrid ellen is az egyik probléma a hátulról való támadásépítés volt, és bár Juanpe kiváló kiszolgáló, a jelenlétét negatívan jegyzik. A góllövőlista élén álló Artem Dovbyk is csak most tér vissza sérüléséből.

A mérkőzések menetrendje enyhülni fog, mielőtt a Girona újra összeszedi minden erejét a Barcelona és az Atletico Madrid elleni összecsapásokra, de ezúttal már nem lesz rajtuk nyomás. Most már Európáról van szó, és a Real Madrid kevésbé érzi majd veszélyben magát Észak-Katalóniából, tekintve, ahogyan kiütötték Michel Sanchez csapatát.

Arra is van okunk, hogy azt gondoljuk, a Real Madrid a következő hetekben pontokat fog veszíteni.

Ahogy visszatérnek a játékosok, végül javulni fognak, de elég rozsdásak lesznek. A Real Madrid hagyományosan inkább a középmezőnyben szereplő csapatok ellen szenvednek, akiknek nehezen tudják feltörni a játékukat, mint a legfőbb a kihívókét. A Bajnokok Ligája is a döntő szakaszába lép, és mint mindig, most is a Bernabeuban az „kedvenc versenyük” kerül majd a középpontba.

Minden esély megvan arra, hogy a Real Madrid végig gyalogol a bajnoki címért, mivel ahogy Michel is mondja, a Girona az európai futballért, azaz a Bajnokok Ligája helyezésért fog küzdeni.

Ha a Girona három ponton belül lesz áprilisban ettől a Real Madridtól, akkor bármi lehetséges. Bár Carlo Ancelotti csapata kiválóan teljesít ebben a szezonban, korántsem olyan verhetetlenek, amely korábban jellemezte őket és a kihívók kiléte is változott.

Borítókép:  Fran Santiago/Getty Images

 

Videók