Újabb tehetség megszerzéséhez közel a Barca

Nagy lyukat tömnének be vele.


Az FC Barcelonánál egyértelműen pirorítást élvez a nyáron egy új balhátvéd szerzése Jordi Alba mögé. Erre a szerepre pedig a Real Betis tehetségét, Junior Firpot nézték ki.
 
A Barca most minden figyelmét arra helyezte, hogy megszerezze a fiatal védőt, vésztervük pedig az Augsburgnál játszó Philip Max. Korábban arról is lehetett hallani, hogy David Alaba az elsőszámú jelölt, de ezt az igazolást nem lehetett összehozni. 
 
Firpo jó szezont futott a Betisszel, beleértve az andalúziaiak 4-3-as diadalát a Camp Nouban. A szakmai stábnak és Ernesto Valverdének is tetszett játéka, ráadásul ismeri már a LaLigát, míg Maxnak át kellene szoknia a Bundesliga sajátosságairól.
 
Az edző egyértelművé tette, hogy nem akarja használni a sajátnevelésű Marc Cucurellat, így ő távozott a Getafehoz.
 
A Barca egyezkedik a Betisszel, és nagyjából 20 millió eurót áldozna. A Betis 30-at szeretne, de a katalánok meg vannak győződve, lejjeb vihetik az árat. A Betis mindeközben Pedrazát hozná el a Villarrealból, hogy helyettesítse Firpot.
 
Rafinha lehet a kulcsszereplő az ügyben. Ha őt el tudják adni, akkor lesz fedezetük a Betisszel kötendő üzletre. A Betis nyomást helyezett a Barcára, mert nekik is kell a pénz Borja Iglesiasra, akiért 28 milliót szeretne az Espanyol, ennyi szerepel kivásárlási záradékában is.
 
Fotó: Valerio Pennicino - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók