Újabb játékos a Barca célkeresztjében

Busquets utódját keresik.


A Barcelona több játékos megszerzésén és eladásán dolgozik, de a jövőre is gondolnak már. Ebből a szempontből tudják, hogy előbb vagy utóbb kell találniuk egy játékost, aki kisegítheti Sergio Busquets-et, hogy ő megőrizhesse erejét a nagy meccsekre. A Barca több fiatal játékost is figyel emiatt, akik közül az egyik Mikel Merino. 
 
A ‘Noticias de Gipuzkoa’ értesülései szerint, a Barca követi a Real Sociedad játékosát, aki egy jó szezont tudhat maga mögött, és magasan értékelt viszonylag fiatal kora (23 éves) ellenére. Több pozícióban is tud játszani a középpályán, de védekező középpályásként érzi magát legjobban. Amikor Asier Illarramendi megsérült, nagyszerűen végezte el munkáját a védelem előtt. Ebben a pozícióban játszott a spanyol U21-es válogatottban is az Európa Bajnokságon.
 
Mikel Merino elég magas (1.89 méter) és remek ballába van. Korábban az Osasunában, a Borussia Dortmundban és a Newcastle Unitedban szerepelt. A Barca már megpróbálta leigazolni az Osasunától, de nem tudták felvenni a versenyt a Németországból érkező ajánlattal. 
 
Bármi is legyen, a Barca ezt a tervet nem sürgeti, és megfigyelik, jövőre mennyit fejlődik. Merino jelenlegi kontraktusa 2023-ig tart, és 45 millió a kivásárlási ára 2021-ig, ami 50.re nő az utolsó két évre. 
A Barca türelmes. Meg akarják várni, hogy Frenkie de Jong hogyan illeszkedik be a csapatba, és hol játszik majd a legjobban. A holland is mindhárom pozícióban bevethető a középpályán. Mindenesetre a katalán csapat elvégezte a házi feladatát, és felkészült a jövőre.
 
Minden megfigyelés ellenére ez sem jelenti azt, hogy elvesztették bizalmukat saját akadémiájukban. Oriol Busquets is az első kerettel fog készülni az előszezonban, azt követően pedig valószínűleg kölcsönbe meg. Ha ott fejlődik, akkor lesz helye az első keretben. Az olyan játékosok megfigyelése, mint Merino arra az esetre készülnek, ha bármilyen oknál fogva mégsem számolhatnak Busquets-cel.
 
Fotó forrása: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images
 

Videók