Újabb Atlético játékos ajánlotta fel magát a Barcának

Nagy problémára nyújthat megoldást.


 
A Barcelona és Filipe Luis útja sokszor találkozott így vagy úgy. Bizonyos okok miatt viszont a brazil sohasem húzhatott Barca mezt. Eddig. Az átigazolási piac viszont sokat változott, és a pénzügyeknek hatalmas a beleszólása. A katalánok mindenképpen számba veszik Filipe Luis leigazolását, miután a védő felajánlotta magát a klubnak, állítja a katalán Sport. 
 
A balhátvéd pozícióját a Barcánál remekül megoldja Jordi Alba, aki nemrég hosszabbította meg szerződését. Viszont a spanyol válogatottnak nincs helyettese a keretben, szóval a klub keresi erre a megoldást. Gondolkoznak olyan fiatal játékosban, aki egyszer talán átveheti Alba helyét, illetve olyan tapasztaltabban is, aki el tudja fogadni, hogy csak tartalék.
 
Itt jön képbe Filipe Luis. Az Atlético Madridnál lejárt az ideje, tekintve, hogy nem hosszabbított szerződést a csapattal, így nyáron szabadon igazolható lesz, de úgy érzi még van ideje a legmagasabb szinten. Még nem jött el az ideje, hogy hazatérjen Brazíliába, és jól érzi magát, hogy a válogatottba is bekerült. 
Fotó forrása:  David Aliaga/MB Media/Getty Images
 
A most 33 éves védő már 2005 óta Spanyolországban játszik. Rengeteg a tapasztalata, de sérülés története nem bíztató. A lehetőség tehát adott, és a Barcelona tudja, hogy a nyáron sokat kell invesztálnia a kezdőcsapat megerősítésére is. 
 
Viszont a bal-bekk pozíciójában elég, ha csak szereznek egy játékost, aki bevethető, amikor szükség van rá. Ernesto Valverde nem találta meg Jordi Alba pótlását, mióta elvesztette bizalmát Juan Mirandában, és középhátvédeket próbálgatott a pozíciójában. Filipe Luis egy megfizethető lehetőség, akit nem kéne megvásárolni, és aláírna egy rövid idejű szerződést is, megértené a szerepét, és beteljesíthetné álmát, hogy a Barcában játsszon. 
 
A Barca viszont még mindig vizsgálja annak a lehetőségét, hogy egy fiatalabb játékost igazoljon a posztra. A probléma az, hogy nincs biztos opció. Vagy túl drága az adott játékos, vagy túl kevés a tapasztalata, vagy nincs EU-s útlevele. A klubnak fel kell mérnie az előnyöket és a hátrányokat, mielőtt döntene.

Videók