Tovább bonyolódik a Griezmann-ügy

Hiába jelentette be a Barca a játékos érkezését, az Atlético lépéseket tesz ellene.


Ahogyan azt korábban megírtuk, a Barcelona pénteki tájékoztatása szerint Antoine Griezmannal öt évre szóló megállapodást kötöttek, szerződése 800 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.
 
Röviddel a Barcelona bejelentése után az Atlético Madrid közleményt adott ki, amelyben jelezte, már elindította "azokat az eljárásokat, amelyeket jogi és törvényes érdekei megvédése szempontjából megfelelőnek ítélt". A fővárosi klub azt állítja, Griezmann már az előtt megegyezett a Barcelonával, hogy kivásárlási ára 200-ról 120 millió euróra csökkent volna, így a katalán egyesület által fizetett összeg nem elegendő arra, hogy megvegye a francia futballistát.
 
"A játékos május 14-én jelentette be, hogy távozik klubunktól, ezért az Atlético Madrid álláspontja szerint a szerződés felbontása már az előző idény vége, valamint július 1. előtt megtörtént, így jogi lépéseket indítottunk" - írta az Atlético.
 
A spanyol lapok szerint a brazil Philippe Coutinho és a francia Ousmane Dembélé után Griezmann a Barcelona harmadik legdrágább vétele. Előbbi két labdarúgóért a Liverpoolnak 135 millió, illetve a Borussia Dortmundnak 125 millió eurót fizettek a katalánok.
 
Fotó: Manuel Blondeau/Icon Sport via Getty Images

Videók