Történelmi jelentőségű lesz az esti Clásico

87 éve nem sikerült a Barcának, amit egy mai győzelemmel tehet.


Miközben a LaLigát már majdnem megnyerte a Barcelona, most a Real Madriddal kell szembenézniük a Bernabeuban ismét két különböző céllal. A Barca egyrészt végleg ki akarja ütni ősi riválisát a bajnoki versenyből, és megállítani az Atléticót, hogy felzárkózzanak. Eközben a Madrid reméli, boldoggá tudja tenni rajongóit, és vissza tudnak vágni a hétközi 3-0-os kupa blamáért a rivális ellen.

De a három pontnál több forog kockán most a Bernabeuban, történelmi fontosságú a mérkőzés. 241 Clásico után, hivatalos sorozatokban, a Barcelona és a Real Madrid is 95 győzelemmel áll, a fennmaradó 51 döntetlen volt. Szóval bárki is nyer a szombati találkozón, az vezeti majd a kettejük privát ‘ligáját’.
 
A Madrid egyébként öt góllal többet szerzett eddig ezeken a találkozókon. – 403-398.
 
Ha a Barca nyeri a liga Clásicót is, 87 év után először előzik meg a Madridot. Sőt, 2003 előtt a Barca mindössze 13 Clásicót nyert a Bernabeuban, 2004 óta viszont 12-t is megnyertek a 24 lehetségesből.
 
A Barcelona egyértelműen jobb előjelekkel vág neki a mérkőzésnek. Nem csak, hogy vezetik a bajnokságot, de a kupából is ők ütötték ki 4-1-es összesítéssel a héten az ősi riválist. A Real Madrid egyébként is gyengélkedik az idei bajnokságban, láthatóan megsínylik Cristiano Ronaldo távozását.
 
A kupa találkozó után Bernd Schuster, a madridiak korábbi vezetőedzője Kroos és Varane teljesítményét is kritizálta, egész pontosan dízel traktornak nevezte a német középpályást, utalva ezzel a közte és a Barca játékosai közti sebesség különbséget, míg a franciától sokkal többet várt volna korábbi teljesítményei alapján. A csapat egyik utánpótlás trénerének pedig távoznia kellett a klubtól véleménye miatt, mivel Casemiroról és Kroosról is azt mondta, láthatóan nem álltak készen a játékra, és élesen kritizálta őket.
 
Fotó forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók