Több Real Madrid játékos sorsa is eldőlhet hamarosan

Változás biztosan lesz a keretben, kérdés mennyire lesz drasztikus?!


Hamarosan lejár Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitányának szerződése a klubnál, de nem ő az egyetlen, akinek el kell gondolkodnia a folytatáson. Hat játékosnak kell döntést hozni a jövőjét illetően.

Ramos szerződése 2021 júniusában jár le, és a jelenlegi állás szerint még semmi sem biztos a jövőjét illetően. Mindenesetre nehéz elképzelni őt más csapat színeiben pályára lépni. A hírek szerint a spanyol védő egy kétéves szerződéshosszabbításról szeretne tárgyalni, majd 2023-ban véget vetne sikeres madridi pályafutásának. Ekkor már 37 éves lesz, ami már igen szép kor egy középső védőnél. Sergio nagy szerencséjére eddig elkerülték a komolyabb sérülések, tehát minden adott, hogy akár addig focizhasson.


Fotó: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

Viszont a Real Madrid álláspontja, hogy 32 évnél idősebb játékossal csak egy évet hosszabbítanak. Hogy ne menjünk vissza az időben sokat, legutóbb Pepe helyzete volt hasonló, akinek szerződése ezen ment el, s távozott a portugál 33 évesen.

Luca Zidane jövője


Fotó: Quality Sport Images/Getty Images


Luca Zidane jelenleg a Racing Club Santander együttesében játszik egy kölcsönszerződés keretein belül. Minden bizonnyal figyelemmel követik a teljesítményét, és amint visszatér a klubhoz megvitatják álláspontjukat. A távozása óta nem sok változott, Thibaut Courtois az első számú hálóőr, őt követi a rangsorban Areola, míg a harmadik számú kapus Diego Altube. Ilyen játékosállomány mellett tehát nem egyszerű bizonyítani és játékperceket kiharcolni.

Luka Modric jövője is nagy kérdés


Fotó: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

A horvát középpályás 2016-ban hosszabbította meg két évvel az akkor érvényben lévő szerződését, majd ezt később még egy évvel megtoldotta, ami azt jelenti, hogy jövőre jár le a klubbal kötött kontraktusa. Saját bevallása szerint a 2018-as világbajnokságot követően nagyon nehezen vette fel a ritmust. Zidane az idei szezonban megpróbálja a lehető legjobb módon felhasználni őt, és kellő rotáció mellett frissen tartani. Mire 2021-ben lejár a szerződése már 35 éves lesz. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy számára megfelelne-e egy egyéves szerződéshosszabbítás?! Mindez persze sok tényezőtől is függ, hiszen rengeteg fiatal tehetség áll sorban, hogy betöltse az utána kialakuló űrt. Meg persze az is nagy kérdés, hogy hol szeretné befejezni karrierjét az Aranylabdás játékos.


Fotó: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Lucas Vázquez egy tőzsgyökeres csereember. A még mindig csak 28 éves játékos, valószínű karrierje csúcspontján van, nagyon sokszor fontos beugró játékosnak bizonyult a Real Madrid kispadjáról, azonban az első csapatban nem tudta kiharcolni állandó helyét. Már a nyáron távozhatott volna, hiszen tisztában volt a helyzetével, ennek ellenére a maradás mellett döntött. Az ő helyzete is érdekes tehát, nagyban függ majd a végkifejlet, hogy milyen szezont is produkál.

A kegyvesztett James


Fotó: Pablo Morano/MB Media/Getty Images


Hasonló helyzetben van James Rodriguez, aki 2021 januárjában már szabadon tárgyalhat más klubokkal. Természetesen nagy kérdés marad-e addig. A Bayern Münchennél töltött kölcsönideje alatt nem tudta a kezdőbe verekedni magát, majd a visszatérése után hiába látszik rajta a harciasság, és a bizonyítási vágy, Zidane nem számol vele. A kolumbiait nagyban hátráltatják a sérülések is.

Borja Mayoral már második évét tölti kölcsönben a Levante együttesénél. A 22 éves játékos lehetőségei a Királyi Gárdánál egyre haloványabb. Karim Benzema az elsőszámú csatár a Real Madridnál, míg mellette Hazard és Jovic az, aki szerepet kap néha. Minden bizonnyal amint visszatér a nyáron a Real Madridhoz Mayoral és a klub leülnek majd tárgyalni a jövőjét illetően.


Fotó: Maria Jose Segovia/NurPhoto via Getty Images

Mariano Díaznak még három éve van aktív szerződéséből, viszont Zidane jóformán átnéz rajta. Minden bizonnyal a nyáron nem tűr tovább dominikai válogatott spanyol labdarúgó és távozik szeretett klubjától.


Fotó: Mateo Villalba/Quality Sport Images/Getty Images

Forrás: as.com
Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Videók