Tehetségektől kell megválnia a Barcának, hogy regisztrálhassa játékosait?

Több olyan játékos távozása is terítéken van, akik épphogy a jövőt képviselnék a keretben.


 Javier Tebas, a La Liga elnöke világosan kijelentette, hogy a katalánoknak eladásokra lesz szüksége ahhoz, hogy új igazolásait vagy a B-keretből felkerülő játékosait (például Gavit) regisztrálni tudják a nagycsapathoz.

Az AS számolt be arról, hogy a Barcelona fontolgatja, hogy több olyan játékost is átadólistára tesz, akiket pár éve épp a jövő nagy reménységeként igazoltak, vagy az ifiakadémia legnagyobb gyémántjaiként kerültek fel a nagyokhoz.

A spanyol lap szinte biztos távozóként jegyzi Eric Garciát, aki a Manchester Cityből érkezett, de nem volt ismeretlen a közeg, hisz a La Masián nevelkedett. Ennek ellenére nem sikerült kivívnia a kezdőtagságot, idén már alig-alig kap lehetőséget, így eladása logikus lépésnek tűnik.

Felmerült Pablo Torre neve is, akit viszont csak kölcsönbe engednének el, mivel ő szerepel a klub hosszútávú terveiben.

Nem úgy, mint Ferrán Torres és Ansu Fati, akik közül az egyik valószínűleg távozik. Mindkettőjükért jelentős összegre számíthatna a klub, így érdeklődés esetén akár mindketten mehetnek.

Pár éve elképzelhetetlennek tűnt, hogy az a Fati, aki megörökölte Messi 10-es mezszámát, távozásra kényszerül, de a hosszantartó sérülése sokat elvett a teljesítményéből.

A távozók mellett persze érkezőkre is számíthatnak a szurkolók. Spanyol források szerint a klub már megegyezett Inigo Martinezzel, aki ingyen érkezik, illetve Laportáék szeretnének egy jobbhátvédet és egy csatárt is szerződtetni.

Fotó: Silvestre Szpylma/Quality Sport Images/Getty Images

 

Videók