Tebas: Mbappé és Haaland csak akkor játszhat a ligában, ha a Real leigazolja őket

A La Liga elnöke keményen odaszólt a Barcelonának.


A La Liga elnöke szerint Kylian Mbappé és Erling Haaland kizárólag akkor köthet ki a spanyol bajnokságban, ha a Real Madrid veszi meg őket.

Annak ellenére, hogy az átigazolási időszak hivatalosan január 31-én lezárult, vannak olyan játékosok, akikkel kapcsolatban sosem csendesednek el a pletykák. Közéjük tartozik Kylian Mbappé és Erling Haaland, akikről azt tartják, a következő években olyan magasságokba emelkedhetnek majd, mint a Cristiano Ronaldo-Lionel Messi kettős.

Bár vannak olyan klubok, amelyek megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják az egyiküket vagy akár mind a kettejüket, Javier Tebas, a LaLiga elnöke úgy véli, hogy a spanyol csapatok közül erre csak a Real Madrid lenne képes.

„Remélhetőleg megtörténik (hogy mindkét játékos a LaLiga-ba igazol), de ez a két játékos csak a Real Madridban lehet, mert a Barcelona gazdasági helyzete nem teszi lehetővé számukra, hogy ilyen típusú játékosokhoz jussanak" - mondta Tebas az El Chiringuitóban.

Az elnök arról is beszélt, bár szeretné, hogy a Barcelona túllendüljön a nehéz gazdasági helyzetén, ugyanakkor nem hisz benne, hogy ez rövid időn belül megtörténik.

„Sem ebben a szezonban, sem a következőben. Lehetetlennek látom” – jegyezte meg.

Borítókép: Oscar J. Barroso / AFP7 via Getty Images

Videók