Tebas azonnali szankciókat követel a PSG ellen

A La Liga elnöke nem nyugszik.


A La Liga elnöke, Javier Tebas továbbra is háborút vív a Paris Saint-Germain ellen.

A párizsi klub a 2021-22-es szezonban 224 millió eurós veszteséget könyvelt el, ez az össze pedig idén még nagyobb lehet, még akkor is, ha nem számoljuk bele Kylian Mbappé gigantikus fizetését.

A tartozások felhalmozását régóta nem nézi jó szemmel a La Liga elnöke. Javier Tebas már Mbappé szerződésének megújításakor hivatalos levélben kérte az UEFA-t, hogy vezessen be szankciókat a francia nagyklubbal szemben. A szervezet akkor 65 millió eurós bírságot szabott ki a klubra, ám ebből egyelőre csak 10 millió eurót kellett megfizetnie a párizsiaknak.

Tebas nemrég a L’Equipe-nek nyilatkozva követelt azonnali szankciókat a PSG-vel szemben.

„10 millió euró a PSG-nek és elnökének (Nasser Al Khelaïfi) egy kávé” – jelentette ki, majd hozzátette az UEFA-nak azonnali és visszatartó erejű szankciókat kellene alkalmaznia.

Ezt követően kifejtette, számításai szerint az elmúlt hat-hét szezonban 1000 millió eurót bukott a francia klub, emiatt megtöri az európai futball ökoszisztémáját.

„Hogyan versenyezhet a többi klub azzal, amelyik 1000 millió eurót veszít?”
– tette fel a kérdést.

Bár lehet, hogy Tebasnak részben igaza van, nem szabad szótlanul elmenni amellett a tény mellett sem, hogy az utóbbi időben a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid is hatalmas, összesen közel 1 milliárd eurós tartozást halmozott fel.
 

Borítókép: Oscar J. Barroso/Europa Press a Getty Images

Videók