Tchouaméni: az első klub, amely érdeklődött irántam, a Liverpool volt

Végül a Real Madridban kötött ki.


Aurelien Tchouaméni elárulta, hogy az első ajánlat érte a Premier League-ből érkezett.

„Az első klub, amely érdeklődött irántam, a Liverpool volt. Voltak tárgyalások, de amint a Real Madrid jelentkezett, már döntöttem" - mondta a középpályás a Le Parisiennek.

Az immár a Real Madrid játékosa azonban világosan fogalmazott döntése kapcsán: "Egy pillanatig sem haboztam. Azt mondtam az ügynökömnek: hozzon el a Real Madridhoz." Christophe Galtier PSG-je is csábította, de a francia válogatott játékos nem bánta meg a döntését.

„A fejemben minden világos volt. A Real Madridba akartam igazolni, semmi más nem érdekelt. Ez a világ legnagyobb klubja. Ha nagy dolgokat akarsz elérni, hogy beírd magad a történelemkönyvbe, nincs jobb hely. Ezért egy pillanatig sem haboztam. Azt mondtam az ügynökömnek: amint van érdeklődés, mindent megteszünk, hogy odamenjünk. Amikor a PSG bejelentkezetett, a döntésem már megszületett, még ha örültem is, hogy egy ilyen csapat érdeklődik irántam.”

És bár Tchouaméni szerződtetése eredetileg középtávú projekt volt, Casemiro Manchester Unitedbe való átigazolása felgyorsította az első csapatban való részvételét, Ancelotti bizalmával, aki vitathatatlanul alapemberré tette.

Borítókép: Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto a Getty Images

Videók