Solari a játékvezetőt kritizálta

Több esetet is számon kért.


Luka Modric önkritikusan fogalmazott, míg Santiago Solari vezetőedző a játékvezetőt kritizálta azt követően, hogy a Real Madrid vasárnap hazai pályán 2-0-ra kikapott a Real Sociedadtól.
 
Az aranylabdás horvát középpályás levette Solari válláról a bajnoki vereség felelőségét, amit aztán a játékosokra hárított. "Az edzőnk nagyszerű munkát végez, de nem tud gólt szerezni: az ő feladata véget ér a mérkőzés elején" - mondta Modric. Hozzátette: a tréner megfelelően felkészítette és motiválta őket, de a futballistáknak kellene jobban teljesíteniük és koncentrálniuk, hiszen ők vannak a pályán. "Több játékos sem a maximumot nyújtotta. Nekem is javulnom kell, valamint vállalni a felelősséget" - értékelt az irányító.
 
Solari a mérkőzéshez annyit fűzött hozzá, hogy azon részükről "minden rosszul sült el", Jose Luis Munuera Montero játékvezetőn azonban számon kérte, hogy két vitás esetben sem alkalmazta a videobíró-technológiát (VAR).
 
"Ha ilyen esetekben nem használják a VAR-t, akkor az egész értelmét veszti" - bosszankodott az argentin szakember. "Mindannyian emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, de ha megvan az esély arra, hogy a pontos bizonyítékok ismeretében korrigáljunk, de még csak nem is használjuk ki ezt a lehetőséget, azt nehéz megérteni" - nyilatkozta Solari.
 
Az edző Sergio Ramos és Asier Illarramendi ütközését említette, valamint azt a számára sokkal nyilvánvalóbb esetet, amikor Vinicius átesett az elé kivetődő Geronimo Rullinon, a Real Sociedad kapusán.
 
Emilio Butragueno madridi klubigazgató hangsúlyozta: klubjuk mindig tisztelettel viszonyult a játékvezetőkhöz és támogatta a VAR-t, ezért nem értik a történteket.
 
"Egy játékvezetőnek nem kell tökéletesnek lennie, éppen az olyan szituációk miatt lett bevezetve a VAR, mint a mostani volt, de még csak nem is használták. Ez miért van?" - tette fel a költőinek szánt kérdést Butragueno.

A Real a 18. fordulót követően tízpontos hátrányban van a listavezető Barcelonával szemben, a tabellán csak az ötödik helyen áll, így jelenleg nincs Bajnokok Ligáját érő pozícióban. 

Videók