Simeone: boldog vagyok, a srácok ma Atleti-mezben mentek suliba

A madridi derbi győztes mestere mellett a duplázó Morata is megszólalt, aki elmondta, visszavonulása előtt mit szeretne még elérni.


Hazai győzelmet hozott az Atletico Madrid – Real Madrid rangadó, a győztes mester és a meccs egyik kulcsszereplője elégedetten nyilatkozhatott a sajtó képviselőinek.

„Nagyon jó meccset játszottunk, az első félidőben erősek voltunk, a szélen tudtunk károkat okozni, mert a középpályákon szenvedtek a szélső poszton, készültünk erre, ők pedig remekül végrehajtották, így jött a két gól. A legnagyobb dolog a csapatszellem volt” – summázta a látottakat a mester.

Simeone szerint „Azt a játékot játszottuk, amit a szurkolók látni akarnak, ezzel a szellemiséggel. A félidőben azt mondtam, hogy nem állhatunk vissza, mert elveszíthetjük a meccset.” Az argentin edzőt pedig nagyon boldoggá teszi, hogy hétfőn a győzelem miatt Atletico-mezben mennek a srácok az iskolába.

A találkozó egyik hőse a két gólig jutó Alvaro Morata volt. Edzője úgy tartja, „a gólokon kívül is rendkívüli játékkal rukkolt elő, sokat vállalt és dolgozott. Szükségünk van erre a Moratára, megvannak a fegyverei ahhoz, hogy elérje azokat a számokat, amikre ő törekszik és amikre nekünk szükségünk van. A bizalomból remélem, hogy ezt a szintet tartani tudja a válogatott és az Atlético számára is.”

Morata szerint „ha van valami, amiben fejlődtem az idő múlásával, az az, hogy sokkal felkészültebb vagyok. Amikor az ember eléri a teljes érettséget, vissza kell vonulnia, ez szomorú. Nem tudom befolyásolni, hogy ki mit gondol, néha elismerik a munkámat, néha pedig nem. Úgy szeretnék visszavonulni a futballtól, hogy bajnoki címet nyertem az Atletivel.”

A támadó kapcsán felmerült, hogy a nyáron távozhat, de leült egyeztetni az edzővel és a vezetőséggel, hogy van lehetősége, mire azt mondták neki, ne menjen. „Sokkal fontosabbnak érzem magam, mint tavaly” – tette hozzá.

Borítókép: Denis Doyle/Getty Images

Videók