Roberto Carlos a Barcelona motorját méltatta

A jelenleg az Anzsi Mahacskalánál edzőként és játékosként is dolgozó Roberto Carlos beszélt Xaviról, Cristiano Ronaldoról és Messiről, Guardioláról, valamint a Real Madridról.


“Xavi az elmúlt három-négy évben a legmagasabb szinten futballozott, és ez a Barcelona eredményein is meglátszott. Úgy gondolom, hogy az emberek nem ismerik el őt eléggé, pedig óriási különbséget jelent az, hogy ha ő ott van a pályán, vagy nincsen. Xavi egy alulértékelt zseni.” – mondta el a véleményét Barcelona karmesteréről Roberto Carlos.

Roberto Carlos elmondása szerint “Guardiola a legjobb példa arra, hogy nagyszerű játékosból is lehet valaki nagyszerű edző.” – majd kissé viccesen hozzá tette, “Guardiola az elmúlt években nagyszerű munkát végzett a Barcelonánál, már Oroszországban lenne a helye.”

A világbajnok brazil hátvéd (újabban középpályás) sem menekülhetett meg attól a kérdéstől, hogy szerinte Cristiano Ronaldo, vagy Messi a jobb játékos.

“Messi jelenleg mindenkit megelőz a rangsorban, de nem sokkal van tőle lemaradva Cristiano. A két játékos között a legnagyobb különbség az, hogy Messi több segítséget kap a társaktól (például Xavitól vagy Iniestatól), mint Cristiano. Cristianónak így sokszor a saját stílusával kell megnyernie az adott mérkőzést.”

Roberto Carlos végül azt is elmondta, hogy a Real Madridnak óriási szüksége lenne egy jelentős trófeára.

“A Real Madridnak már fontos címre van szüksége. A kupa is egy fontos trófea, de nem közelíti meg a rangsorban a bajnoki címet, vagy a Bajnokok Ligáját. Mourinho egy jó csapatot rakott össze, meglátjuk, hogy ez a csapat mire lesz majd elég. Mindenesetre én még úgy vélem, hogy a Barcelona jelenleg még erősebb mint a Real Madrid.”

Videók