Rivaldo már tudja, kinél lenne jó helyen az Aranylabda

Sokat kritizált honfitársa mellett is kiállt.


A Barcelona támadója, Lionel Messi ismét bebizonyította ebben a szezonban, hogy megkérdőjelezhetetlenül a világ legjobbja, mondja a brazilok ikonja, Rivaldo. 

Messi 5. lett a legutóbbi Aranylabda szavazáson Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo és a győztes Luka Modric mögött. Az argentin válogatott legjobbját mutatja eközben a 2018-19-es szezonban, 45 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját minden sorozatot tekintetbe véve, és további 12 gólt készített eló a csapattársainak csak a LaLigában, miközben a Barca újabb triplázásra hajt.  

Rivaldo úgy érzi, Messi pillanatnyilag messze felülmúlja riválisait a legjobb játékos címért folytatott harcban, és támogatja, hogy elnyerhesse a 6. Aranylabdáját az év végén.
 
–Én neki adnám az Aranylabdát azért, amit csinál, – mondta a Sportnak Rivaldo. – Minden, amit csinál lenyűgöző: a gólok, ahogy a nagymeccseken vezérré válik. Nincs még egy olyan játékos, mint Messi ebben a szezonban.  
 
Philippe Coutinho szintén terítékre került, miután a Manchester elleni látványos gólját követően, hasonlóan látványosan üzent a benne kétkedőknek, amikor a nagy ováció közben bedugta a fülét. Rivaldo szerint ebben a helyzetben a legjobb, amit tehet, ha tovább szerzi a gólokat. 
 
– Coutinho egy olyan játékos, amilyeneket kedvelek nagyon, és sikeres lehet a Barcánál, – tette hozzá. – Coutinho szerzett egy csodálatos gólt. Az ünneplés már nem volt olyan jó. Abban a pillanatban, hogy megszerezte a találatot, és a kritikák, amiket kapott… a pillanat hevében történt. Ha ma kérdeznéd, intelligensebb lenne. Ezek a dolgok megtörténnek a fociban, és ami fontos, hogy így szerez gólokat, mert így a rajongók is vele boldogok.
 
Fotó forrása: Zhizhao Wu/Getty Images

Videók