Rengeteg játékost kitenne a Barca

A BL bukás után komolyan átszabnák a csapatot.


A Barcelona nem fogja csak a lábát lógatni a nyáron, főként azt követően nem, hogy megszégyenítő vereséget szenvedtek el a Liverpool elleni BL elődöntőben. Már is megszerezték a jövő építéséhez Frenkie de Jongot, de további változások szükségesek. A csapat dinamikájának megváltoztatásához pedig sokakat távozásra bírnának.
 
Három játékos van, aki 100 százalékig biztos, hogy távozik: a két kölcsönbe érkezett játékos, Kevin Prince Boateng és Jeison Murillo, akik visszatérnek a Sassuolóhoz és a Valenciához a féléves barcelonai üdülésüket követően. Illetve mellettük Thomas Vermaelen, akinek lejár a szerződése, amit biztosan nem hosszabbítanak meg. A belga túl sokat volt sérült ahhoz, hogy komolyan számoljanak vele, hiába játszott jól, amikor rendelkezésre állt.
 
A negyedik játékos, aki már összeszedte a csomagjait a holland sajtó szerint, Jasper Cillessen. A hálóőr nem szeretne még egy évet végig padozni csak a Király Kupában játszva. A klub legalább 30 millió eurót szeretne a kapusért, tekintve, hogy ő is jól teljesített, amikor lehetőséget kapott. 
 
Az is szinte teljesen biztos, hogy a csapatnál prioritás mielőbb vásárlót találni Philippe Coutinhora. Kiszámíthatatlan teljesítménye és a rajongókkal való rettenetes kapcsolata miatt a Barca egy ideje fontolgatja az eladását. "Ő nem egy Barcelona játékos," mondta el egy forrás az ESPNFC-nek a Liverpool elleni összeomlást követően. 100 millióért már nyitottak lennének arra, hogy elengedjék, nagy valószínűséggel a Premier League-be, ahol már ügynöke is keresi a következő csapatot.
 
A következő név a listán Samuel Umtiti. A védő súlyos sérülést szedett össze, és eközben Lenglet átvette a helyét. Még lejjebb kerülhet a választási rendbe, ha De Ligt megerősíti, ami egyre valószínűbb. A két dolog, ami közbe jöhet a távozásának, hogy meg kell győzni, számára is ez a legjobb, valamint hogy átmegy-e a másik csapat orvosi vizsgálatán a térdével. Egy másik védő, aki szintén távozhat, Jean Clair Todibo, de őt csak tapasztalatot szerezni engednék el kölcsönbe.
 
Ha bárki érdeklődne Malcom iránt, akkor ő is távozhat. A Barcelona 41 milliót fizetett érte és remélik, 35 ebből vissza is jön. Nagy valószínűséggel távozik Ivan Rakitic is, akiről régóta hallani, hogy még addig szeretnék pénzé tenni, amíg lehetséges, illetve szeretnék, ha fiatal játékosokkal frissülne a keret pozíciójában. Ha Valverde távozna, szinte biztossá tenné, hogy a horvát is megy, mivel ő volt az a játékos, akire leginkább támaszkodott a tréner. Viszont, ha Valverde folytatná, akkor lehet, meggyőzné a vezetést, hogy Rakiticnek is maradnia kell, de kérdés, elfogadnák-e ezt most.

Az Atlético sztárja mindent megtesz, hogy a Barcába kerülhessen

Nagy áldozatra is kész.

Rafinha is távozhat, akár kölcsönbe, akár véglegesen. Nagyvalószínűséggel az eladást részesítené előnybe a klub, hiszen szerződése 2020-ban lejár, és szeretnének pénzt látni belőle is. Tavaly 30 milliót kértek érte, de sérülése miatt ez komolyan csökkenhetett.
 
Denis Suárez bár visszatért Barcelonába miután megsérült az Arsenalnál, de ő is távozna a nyáron. A klub is szeretné eladni, de meg kell, várják, hogy felépüljön sérüléséből, mielőtt bárki pénzt adna érte. Szerződése 2021-ig tart, így az is elképzelhető, hogy egy évre még kikölcsönzik.
 
Fotó forrása: Shaun Botterill/Getty Images

Videók