"Remélem a Real Madridból vonulhatok vissza"

A saját nevelésű játékos nem titkolja vágyait.


Lucas Vázquez válaszolt a szurkolók kérdéseire a Bleacher Report oldalon keresztül, ahol áttekintették közösen a Real Madridban töltött eddigi időszakát, és visszaemlékeztek többet között az Atlético Madrid elleni döntőben lőtt büntetőjére is.

A 28 éves játékos rengeteg kritikát kap a szurkolóktól, viszont az évek alatt, eddig mindig valami módon kulcsfontos szerepet töltött be a csapatban, különösen Zinedine Zidane irányításai alatt.

Az első kérdés a Kérdezz Felelek rovatban, hogy milyen érzés volt a Real Madrid utánpótlásából feljutni?

"Nagyon szép emlékeket őrzök abból az időkből, bár voltak már akkor is nehéz pillanataim, de nagyszerű élmény volt a Real Madridon belül felnőni, és beváltani az álmom: az első csapatban játszani. Nagyon remélem, hogy a Real Madridból vonulhatok majd vissza" - mondta Lucas.


Fotó: Shaun Botterill/Getty Images

Vázquez a 2016-os Bajnokok Ligája döntőjének minden pillanatára emlékszik. Ő volt az első játékos, aki odalépett elvégezni a büntetőt.

"Azokban a percekben csak az járt a fejemben, hogy ezt most belövöm és hozzásegítem a csapatot a trófeához. Magabiztosnak éreztem magam, azért is kértem, hogy én végezhesem el elsőként a büntetőt. Szerencsés vagyok, hogy végül bement" - magyarázta a spanyol játékos.

Utánpótlás játékosként egy portugál klasszisra nézett fel, aki szintén megfordult a Real Madrid csapatában.

"Luis Figót mondanám. A madridi játékán nőttem fel, és az én posztomon játszott, így igyekeztem mindig figyelemmel követni. Még mindig szoktam róla videókat nézni a fejlődésem érdekében."


Fotó: Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images

Ezt követően Cristiano Ronaldo távozása is feljött.

"Ő egy elképesztő profi, mindig a maximumot várta el saját magától és a csapattársaitól is. Mindenkit ösztönzött. A döntését pedig el kell fogadni, hiszen mindenkinek a saját útját kell járni" - mondta Vázquez, aki hasonlóan szép szavakkal illette csapatkapitányukat, Sergio Ramost is.

"Ramos a legkeményebb játékos, akivel valaha szembesültem. A mindig versengő karaktere miatt, és azért is, mert a világ legjobbja a posztján. Nagyon versenyképes és intenzív minden egyes nap. Egy igazi példakép mindenki számára, egy kapitány, aki mindig bizonyítja tehetségét" - zárta mondandóját Vázquez.

Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Forrás: marca.com

Videók