Real Madrid: "több góllal is nyerhettünk volna"

Kétezren ünnepelték a spanyol fővárosban a Real Madrid futballcsapatának szerda késő éjjeli sikerét, bár a szurkolók szokatlanul csekély száma is jelezte: a honi szuperkupa megnyerése nem számít különleges diadalnak a bajnoki címvédő drukkereinek szemében.


José Mourinho, a királyi gárda portugál vezetőedzője eleve, már az első, 3-2-es barcelonai győzelmet hozó múlt csütörtöki meccs után azt ismételgette, hogy igazából nincs jelentősége ennek a trófeának, s különösebben nem izgatja magát a visszavágó kimenetele miatt, ám mintha a tréner sajátos tételét a blancók helyett a vendégcsapat tette volna magáévá.

Legalábbis a madridi Santiago Bernabéu Stadionban zajló meccs első félórájában megtapasztalt "érdektelenség", a katalán csapat álmos, fásultnak tetsző, védelmi hibák sokasága jellemezte játéka tükrözte vissza a szuperkupára vonatkozó mourinhói értékítéletet. A Real gyors 2-0-ás vezetése után éledt csak fel az új idényben Tito Vilanova irányította Barca, amely Lionel Messi, a zsenialitását pazar szabadrúgásgóllal felvillantó argentin világklasszis révén úgy szépített az első félidő hajrájában, hogy akkor már bő negyedórája emberhátrányban játszott.

A második negyvenöt percben aztán a Real Madrid kényelmesebbre vette a tempót, s miközben elherdálta kínálkozó lehetőségeit, áldhatta a szerencséjét, mert a tíz emberrel futballozó, a labdát még így is többet birtokló, s játékban a hazaiak fölé növő Barca helyzetek sorát alakította ki. A hazai együttes - a gólszerzési alkalmakkal élni képtelen rivális mellett - Fortunának, meg a többször is bravúrosan hárító kapusának, Iker Casillasnak köszönhette, hogy maradt a 2-1-es eredmény, miáltal 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a Realé lett a kupa.

"Ha az első félidőben belőjük helyzeteinket, több góllal nyerhettünk volna. A lényeg, hogy így is a miénk lett a trófea" - összegzett Aitor Karanka segédedző, akinek a  válaszadási kötelezettséget "lepasszolta" a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról távolmaradó Mourinho.


Más kérdés, és a futballstatisztikákba csak az kerül be, hogy a két csapat eddigi örökrangadóinak soros felvonásán, a 221. El Clásicón a Real Madrid diadalmaskodott, s a győzelmeket tekintve 88-87-re vezet az FC Barcelonával szemben.

Videók