Reakciók a spanyol Király-kupáról - videó

Így értékeltek a spanyol kupadöntő résztvevői és a távozó szakember


A Barca történelme 29. spanyol kupagyőzelmét aratta. Luis Enrique három Király-kupa sikerrel zárt a csapattal.
 
Spanyol Király-kupadöntő:
 
FC Barcelona-Deportivo Alavés 3-1 (3-1)
Vicente Calderón, 55.000 néző

Gólszerzők: Messi (30.), Neymar Jr. (45.), P. Alcácer (48.), ill. Th. Hernández (33.)
 
Videó:
 

FC Barcelona 3-1 Deportivo Alaves (half time) Highlights 27-5-2017

FC Barcelona 3-1 Deportivo Alaves (half time) Highlights 27-5-2017

 
A Deportivo Alavés játékosa, Manu Garcia osztotta meg véleményét a mérkőzéssel kapcsolatban:
„Nagyon büszke és boldog vagyok, hihetetlen látni a szurkolóink örömét, nehéz időszakot éltünk meg, de fantasztikus idény volt.
Bár vesztettünk, mégis a szurkolótáborunknak hála győztesnek érzem magam. Természetesen gratulálok a Barcelonának. Meg vagyok hatódva a szurkolóiktól, hihetetlen mennyiségű fotót, üzenetet kaptam a napokban, köszönöm szépen.” – zárta interjúját az Alavés labdarúgója.
 
A katalánok harmadik gólját szerző csatár, Paco Alcácer így értékelt:
„Rengeteget dolgoztunk, nehezen indult számomra a szezon, de egyre jobb teljesítményt nyújtottam és ez a győzelem nagyon fontos volt számunkra. Azt tanultam otthon, hogy mindegy, milyen rosszul mennek a dolgok, akkor mindig is a maximumot kell nyújtanom.” – mondta Alcacér.
 
A riporter kérdezte a góljáról és hogy Messivel mekkorát alakítottak, erre így folytatta a spanyol támadó: 
"Messivel együtt játszani hihetetlen. Szerintem Ő a világ legjobb futballistája. A családomnak vagyok a leghálásabb, akik mellettem állnak, és mindig számíthatok rájuk."
 
A gránátvörös-kékek távozó edzője, Luis Enrique a következőképpen értékelt a kupasiker után:
"Büszke vagyok a csapatomra, nincs mit megbánnunk, majdnem bajnokok lettünk és most elhódítottuk a spanyol Király-kupát. Ezek a dolgok örömmel töltenek el. Csodálatos és sikeres három évet töltöttem el ennél a fantasztikus klubnál."
 

Visszhangok a német kupa után - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Német foci

A Borussia története során negyedik német kupáját nyerte meg.

 
Az FCB kupával tiszteleg a távozó szakvezetőjétől, Luis Enriquetől. A 46 éves szakember 1996 és 2004 között játékosként szolgálta a katalán klubot. 2008-tól 2011-ig a Barca második csapatát trenírozta, majd a Roma és a Celta Vigo edzője volt egy-egy szezon erejéig. A Barcelona irányítását 2014 májusában vette át Gerardo Martinótól, a gránátvörös kékek pedig két spanyol bajnoki címig, a tegnapival együtt három Király-kupa győzelemig, egy spanyol- és egy európai Szuperkupa elsőségig, valamint egy Bajnokok Ligája- és egy klubvilágbajnoki aranyéremig vezényelte hőn szeretett gárdáját.
 
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Ernesto Valverde lesz a Barcelona csapatának új mestere. Az Athletic Bilbaótól érkező szakvezető kinevezését vélhetően nem sokára hivatalosan is bejelentik a katalán klubnál. Valverde szintén játszott a baszk egyesület színeiben profi játékosként 1988 és 1990 között.

A Barcelona győzelmével zárta kapuit az 1966 óta az Atlético Madrid otthonául szolgáló stadion. Mondhatnám azt is, hogy „Hasta la vista, Vicente Calderón!” 

Videók