"Pozitívan állok hozzá, bízom benne, hogy megegyezésre jutnak a felek"

Xavi Hernandez bízik abban, hogy lezárulnak a tárgyalások a jelenlegi klubja és a Barcelona között.


A jelenleg a katari al-Szadd labdarúgóit edző Xavi Hernandez bízik abban, hogy hamarosan lezárulnak a tárgyalások jelenlegi klubja, valamint az FC Barcelona között.

"A két együttes egyezkedik egymással, de nem tudom, ez hogyan fog végződni. Nagyon izgalmas a helyzet" - mondta a katalán TV3 csatornának a Barcelona korábbi középpályása.
"Pozitívan állok hozzá, bízom abban, hogy megszületik a mindenki számára megfelelő megoldás, és megegyezésre jutnak a felek. Mindkét klub tisztában van a helyzetemmel, elképesztő lenne a Barcelonánál dolgozni" - fejezte ki szándékát egyértelműen a 41 éves tréner.

Az al-Szadd ugyanakkor közleményében jelezte, bár nagyon örülnek a barcelonai vezetők látogatásának - Dohában már több tárgyalás és munkaebéd is lezajlott -, egyértelmű céljuk, hogy továbbra is Xavi maradjon az együttes vezetőedzője. A csapat kilenc forduló után három ponttal vezeti a katari bajnokságot.

A katalánok kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányításával a bajnokságban az Alavés ellen 1-1-es döntetlent játszott, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev otthonában pedig 1-0-ra győzött az együttes.

Xavi, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, benne nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.

Borítókép: Facebook.com/ Xavi Hernandez 

Videók