Plüss patkányokkal dobálták az Atléti szurkolók - Courtois reakciója

Emlékplakettjét is megrongálták, szemetet hajigáltak rá.


A Real Madrid hálóőre, Thibaut Courtois azt mondta, nem felejti azt a három évet, melyet az Atléticónál töltött, annak ellenére sem, amilyen sértéseket kapott a szombati mérkőzés alatt és előtt.  

Courtois-nak ez volt az első mérkőzése az Atlético új otthonában mióta a nyáron a városi riválishoz szerződött a Chelsea-től, amit a Matracosok rajongói nehezen fogadtak. A mérkőzésen a hazaiak szurkolói végig gúnyolták és kifütyülték a belga kapust, valamint plüss patkányokat hajigáltak felé. 
 
- Maximálisan tisztelem az Atléticót és a szurkolóit, - mondta Courtois a meccs után. – A három évet, amit náluk töltöttem, nem lehet kitörölni ezekkel a dolgokkal. Három remek évet töltöttem itt. Ezt nem felejtem a ma történtek miatt. A játékra figyeltem, nem is igazán vettem észre. Mindig is beleadtam mindent. Az Atléticónál is a lehető legtöbbet nyújtottam, amikor címeket is nyertünk. Az emberek, akik ezt tudják, tisztelnek. Amikor elsétálok egy Atlético szurkoló mellett az utcán, mindig a legjobbakat kívánják nekem. A derbi mindig felfűtött. Az emberek tesznek dolgokat, ezzel nincs probléma. 
 
A mérkőzésen Casemiro, Sergio Ramos és Gareth Bale találatai segítették a Realt a győzelemhez, a hazaiaktól Antoine Griezmann volt eredményes. A blankók győzelme azt jelenti, hogy megelőzték a Barcelona üldözésében az Atléticót. Így öt ponttal előzik meg őket a katalánok, akik egy meccsel kevesebbet játszottak. Courtois kiemelte, tovább küzdenek a bajnoki címért. 
 
- Hinnünk kell, mert nincsenek könnyű meccsek, - tette hozzá. – Nem gondolhatod, hogy könnyen nyerni fogunk, vagy ők azt teszik. Ilyen nincs a futballban. Öt pont a hátrányunk. Ez a hónap döntő fontosságú lehet, és a végéig küzdenünk kell.

Videók