Piqué megrendült, lemondaná a válogatottságot

A Barcelona védőjét a katalán népszavazás körüli káosz viselte meg.


Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgócsapatának játékosa a Las Palmas elleni zárt kapuk mögött megrendezett, 3–0-ra megnyert spanyol bajnoki mérkőzés után nyilatkozott a sajtó képviselőinek. A 30 éves védő többek között elmondta, élete legrosszabb élménye volt a mai mérkőzés, a barcelonai függetlenségi referendum körül kialakult események tükrében - számolt be minderről a Nemzeti Sport Online.

„Ha a Spanyol Labdarúgó-szövetség vezetői úgy gondolják, hogy problémát okozok, vagy zavarom a spanyol válogatottat, akkor hajlandó vagyok visszalépni tőle” – mondta Piqué, aki korábban már bejelentette, hogy a 2018-s világbajnokság után nem tervezi többször felvenni a spanyol nemzeti csapat mezét.

„A mai mérkőzés volt életem legrosszabb élménye: nézők nélkül kellett játszanunk, azok után, amik a városban történtek” – fogalmazott a hátvéd, aki többek között Mariano Rajoyt, Spanyolország miniszterelnökét is kritizálta, valamint elmondta, büszke a katalán emberekre.

Piqué nem erősítette meg, hogy az öltözőben kiállt amellett, a csapat ne lépjen pályára, azt azonban elmondta, voltak viták a játékosok között is az összecsapás előtt.

Mint ismert, a sport szempontjából is meghatározó referendumot tartottak volna vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány népszavazással szerette volna elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A spanyol rendőrség azonban sokszor brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, így akadályozva a referendumot. Spanyol lapértesülések szerint több mint 300 ember sérült meg az események során.

Videók