Példaértékű! Ezért visel a Huesca csapatkapitánya minden héten más karszalagot

Jövőre talán már Barcelona és Real Madrid tematikájú karszalagot is viselhet a Huesca kapitánya.


Alighanem a legtöbb ember számára nem a kapitány karszalagja a fontos, hanem, hogy ki viseli. Ugyanakkor a spanyol másodosztályú Huescánál Jorge Puledo hétről hétre különböző mintázatú karszalagban lépett pályára az idei szezonban.

A csapatkapitányi karszalaggal tudjuk a csapatsportágakban megkülönböztetni a csapatkapitányt a többi játékostól. Azonban általában ez nem egy látványos kellék, amire a drukkerek egyből felkapják a fejüket. A spanyol Huesca szurkolói viszont egész szezonban gyönyörködhettek csapatuk kapitányának karszalagjában.

A 29 éves spanyol labdarúgó ugyanis nem egyféle karszalagot viselt egész szezonban, hanem hétről hétre másikban lépett pályára, attól függően, hogy melyik város csapatához látogattak, ezzel is tisztelegve az ellenfél városának történelme előtt.

A spanyol újságíró, Alexandra Jonson a Twitteren magyarázta el a karszalagok jelentését. Mit is mondhatnánk? Zseniális ötlet a spanyol kiscsapattól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ez egy igazán érdekes módja annak, hogy az emberek megismerjék Spanyolország különféle területeit, nevezetességeit. Másfelől pedig tiszteletreméltó, hogy a Huescánál így viszonyulnak az ellenfeleikhez.

Az együttesnek még négy mérkőzése van hátra az idei szezonból, ebből kétszer idegenben lépnek pályára. Tehát a Racing Santander és a Sporting Gijon ellen még láthatunk Pulido karján újabb különleges karszalagot.

Érdekes lenne látni egyébként jövőre a Barcelona, a Real Madrid és néhány híres város, illetve klub történetét a csapatkapitányi karszalagon. Erre pedig minden esély megvan, hiszen a Huesca jelenleg a spanyol másodosztály második helyén áll.

Forrás: sportbible

Borítókép: Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images

Videók