Pedri: Nem mondtam volna nemet a Madridnak

A fiatal tehetség aláírt volna a Királyi Gárdához, de nem akarták szerződtetni.


A Barcelona középpályását, Pedrit az egyik legfényesebb fiatal tehetségként tartják számon, de könnyen lehet, hogy a Real Madrid játékosa lett volna.

Pedrit az egyik legtehetségesebb fiatalja a Barcelonának, azonban nem sokon múlt, hogy nem a rivális Real Madridhoz igazolt. A középpályás nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy nem utasította volna vissza a Királyi Gárda ajánlatát, de ma már örül neki, hogy nem keresték meg, mert így lehetősége nyílt arra, hogy Lionel Messivel játsszon és tanuljon az argentintól.

„Amikor 15 éves volt, hogy hívtak egy próbára, de azona a napon nagy havazás volt és el kellett halasztani. Másnap egy könnyed edzésen vettem részt az akadémián. Talán már volt elképzelésük rólam, ezért visszamentem Tenerifére. A Madridot azonban nem utasítottam volna vissza. A lehetőségeket meg kell ragadni, bárhogy is jönnek. Tegyük fel, hogy történt valami, negatív körülmények kombinációja, és ők nem akartak szerződtetni."

Pedri aztán a Las Palmas ifjúsági akadémiáján palérozódott tovább, majd 2020 júliusában a Barcelonához igazolt, ahol az első éve után 2026-ig meghosszabbították a szerződését. Bár a klub nehéz időszakon megy keresztül, Pedri hálás azért, mert lehetőséget kapott rá, hogy Messi mellett játszhasson.

"Álom volt vele játszani. Hároméves voltam, amikor megnyerte a Golden Boy-t. Mindig is legenda marad a Barca-szurkolók számára, és számomra megtiszteltetés, hogy tanácsot kaphattam tőle" - tette hozzá Pedri .

"Melyik fiatal játékos nem szeretne tanácsot egy hozzá hasonlótól? Gratulált, és azt mondta, hogy soha ne adjam fel. Ha egy hozzá hasonló ember ezt mondja neked, mit tehetsz 17 évesen? Csak engedelmeskedsz."

Pedri arról is beszélt nem tervezi 2026 előtt elhagyni a katalánokat.

"A kivásárlási záradékommal sem a párizsi, sem a manchesteri sejk nem tud majd szerződtetni" - mondta.

"Boldog vagyok itt. Barca-környezetben születtem, és megkoronáztam az álmomat. Hadd játsszak itt 2026-ig, ahogy a szerződésem előírja, aztán beszélünk."

Forrás: en.as.com

Borítókép: Facebook.com/FC Barcelona

Videók