Pedri: Asensio? A jó játékosoknak a Barcában a helyük

Nagy port kavarna, ha a Real Madridból a Barcelonába igazolna Marco Asensio.


Marco Asensio alig több mint hat hónap múlva szabadon igazolhatóvá válik, és bárkihez csatlakozhat ingyen, ha a Real Madridnál nem változik a helyzete.

Miután tavaly nyáron felkérték, hogy hagyja el a Real Madridot, Marco Asensio végül maradt a spanyol fővárosban, majd a kevés játékidő ellenére nyújtott jó teljesítményeinek köszönhetően fokozatosan ismét a javára fordította a közvéleményt. A spanyol mindig is a madridiaknál akarta folytatni, és a Real Madrid vezetőség meggyőzésének küszöbén áll, akik hamarosan újraindíthatják a tárgyalásokat.

A Barca egy komoly lehetőség?

Marco Asensio azért nem távozott tavaly nyáron, mert egyetlen ajánlat sem felelt meg az elvárásainak sem anyagi, sem sportszakmai szempontból. A helyzet valószínűleg az ő javára fog változni a következő hónapokban, hiszen a kluboknak már nem kell tárgyalniuk a Real Madriddal, amely egy bizonyos összeget kért. A Barcelona például azon klubok közé tartozik, amelyek valószínűnek tartják, hogy lecsapnának egy ilyen lehetőségre, különösen, hogy maga a játékos sem jelentett kategorikus elutasítást azon két alkalommal, amikor a kérdést feltették neki. Ez tavaly szeptemberben kisebb vitát váltott ki.

Úgy tűnik, a Barca öltözője már készen áll arra, hogy tárt karokkal fogadja őt, különösen Pedri, akit a Cadena Cope kérdezett erről.

„Minőségi játékosról beszélünk, de majd meglátjuk, mi történik, de minden jó játékosnak a Barcában a helye. Meglátjuk, mi lesz a Real Madriddal kötött szerződésével. Nagyon tehetséges játékos, az biztos”- mondta a Barca középpályása.

Borítókép: David Ramirez /DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Videók