Öt dolog, amit nem tudott Thibaut Courtois-ról

Néhány érdekesség a Real Madrid kapusáról.


Thibaut Courtois korábban balhátvédként kezdte pályafutását. A belga válogatott és a Real Madrid kapusa az idei szezonban a hónap játékosa lett, ráadásul a kapust a Zamora-díjra jelölték, ami a spanyol labdarúgó bajnokság legjobb kapusának jár.

Korábban balhátvédként kezdte pályafutását.

A belga válogatott labdarúgó jelenleg a világ egyik legjobb kapusa, de korábban nem balhátvédként kezdte pályafutását. A labdarúgó az első csapatában, a Bilzerse Waltwederben még ezen a poszton játszott. Amikor azonban a Genk csapatához igazolt, rájöttek, hogy jobban teljesíthet a kapuban. Először 7-8 éves korában húzott kesztyűt, majd a felnőtt csapatban 2009-ben is bemutatkozott a Genk ellen.

Családja röplabdázott

Bár Courtois egész életét a futballpályán töltötte, családja más sportot szeretett. A belga játékos egy a Real Madrid TV-nek adott interjúban elmondta, hogy adottságai genetikai okokból fakad, hiszen a szülei korábban röplabdáztak.

„Gyerekkoromban a földet csapkodtam, a kertben strandröplabdáztam.” – nyilatkozta a belga hálóőr.

Mivel magas kapus, gyorsan le tud érni. Bár a szülei nem röplabdáztak profi szinten, huga Valerie, igen.

 


Thibaut Courtois huga, Valerie a belga válogatott kiválósága.
Fotó: GettyImages 

 

Így ünnepli csapata góljait

A Királyi Gárda hálóőre elárulta, hogyan ünnepli, amikor a csapattársai betalálnak, illetve arról is szót ejtett, hogy különféleképpen ünnepel, amikor otthon illetve amikor idegenben lőnek gólt.

„ Mindig ugrálok kicsit” – nyilatkozta Courtois
„Amikor otthon játszunk, akkor a szurkolókkal ünneplek, de az idegenbeli mérkőzéseken ezt nem lehet megtenni. Mindig megérintem mindkét kapufát és kiintegetünk a kispad felé.” – nyilatkozta Courtois.

Szerepe van a DUX Gamingnél és a DUX Madridnál is

A Real Betis Borja együttműködik a DUX Gaminggel, amiben Courtois-nak tulajdona van. Ráadásul 2020 júniusában megvásárolták az Internacional de Madrid labdarúgócsapatot, amely jelenleg a spanyol harmadosztályban szerepel. A Real Madrid játékosa élénken érdeklődik az E-sport iránt.

Ő védte az Atlético Madrid hálóját, amikor a királyi gárda megnyerte a BL-t 2014-ben

Courtois 2018 augusztusában csatlakozott a Real Madridhoz, de alig néhány évvel korábban a városi rivális hálóját védte a Real Madrid ellen. A mérkőzést a Real Madrid 4-1-re nyerte meg.

 

Borítókép: GettyImages
Forrás: Football-espana.net 

Videók