Német válogatott védő a Barca első nagy nyári igazolása - sajtóhír

Német és spanyol lapértesülések szerint a FC Barcelona már megegyezett a Borussia Dortmunddal a német csapat válogatott védője, Mats Hummels átigazolásáról.


Először a sport.es számolt be arról, hogy Németországban arról cikkeznek, a Barcelona már most elkezdte a tárgyalásokat a Dortmund védőjének leigazolásáról.

A katalán sportnapilap internetes oldala a tekintélyesnek mondható Bild című magazinra hivatkozott, amely arról tudósított, az első konkrét lépést megtette a Barcelona Mats Hummels megszerzésére. A 24 éves védőt mind a klub, mind pedig a szurkolók szeretnék a csapatnál látni, ezért a Barcánál most úgy döntöttek ideje a tettek mezejére lépni.

A lap úgy tudja Raúl Sanllehi a Barcelona igazgatója Németországba utazott, hogy tárgyalásokat folytasson a játékos megszerzéséről. Ez azt jelenti, hogy Sanllehi infókat szerez arról, mennyiért és milyen feltételekkel lenne hajlandó a Dortmund megválni Hummelstől, s ha van ésszerű hajlandóság erre, akkor már a vezetőség is bekapcsolódhat a tárgyalásokba.

Tegnap tovább folytatódott az ügy, hiszen ezúttal a madridi sportnapilap, as.com is a Dortmund védőjének és a Barcelona esetleges "házasságáról" számolt be. Ők azt is tudni vélik, egyrészt mindent megtudtak már a katalán klubnál a védőről a játékosmegfigyelők jelentései alapján, másrészről annyira előrehaladottak a tárgyalások, hogy gyakorlatilag már a Barca játékosának tekinthető Hummels.

Arról az as.com sem, ír mennyibe kerül majd a katalánoknak a védő - akinek az árát a transfermarkt.de 24 millió euróra teszi - azt azonban megjegyzik, hogy az idény végéig nem lesz bejelentve hivatalosan a transzfer.

Videók