Nem lesz spanyol Szuperkupa-döntő Kínában

Az FC Barcelona elnöke ma személyesen mondja el a szövetség elnökének, miért nem járul hozzá, hogy elvigyék a Spanyol Szuperkupát az Ibériai félszigetről, írja a mundodeportivo.com.


Sandro Rosell beváltja ígéretet, és idén ahol csak tudja személyesen képviseli a Barcelonát a Spanyol Labdarúgó Szövetség ülésein, hogy minden olyan kérdésben, amely árt a klubjának azonnal és ott helyben protestálni tudjon. Így lesz ez ma délelőtt is, amikor olyan kérdésekről is döntés születhet, amiben kivételesen mind a Barcelona, mind a Real Madrid egy véleményen van.

Az RFEF megegyezett egy ázsiai rendezvényszervező ügynökséggel, hogy 40 millió euro fejében öt évig Ázsia ad otthon a Spanyol Szuperkupának. Már akkor is első kézből utasította el mindkét nagy klub az ötletet, most pedig, hogy Platini még korábban szeretné kezdetni a bajnoki évadot, mint eddig bármikor, kivitelezhetetlenné vált a dolog.

A sűrű felkészülési program, a pénzszerző körutak - idén 7 millió eurot kaszált a Barcelona ezzel - a szinte biztosra vehető augusztusi (felesleges) válogatott mérkőzések mellett egyszerűen nem lehet elvárni, hogy egy meccs erejéig még külön átrepüljenek kontinenseket az amúgy is túlterhelt labdarúgók.

Ezen okoknál fogva ma Rosell hivatalossá teszi, nem járul hozzá Villar szokatlan ám de nem meglepő húzásához.

Videók