Mourinho: "Otthon legyőzzük a Barcelonát"

Vasárnap este kerül sor a Spanyol Szuperkupa döntő odavágójára, amelyen a Real Madrid hazai pályán fogadja az ősi rivális, FC Barcelonát. Mourinho elmondása szerint otthon illene győznie a csapatának.


Az El Clasico több mint nyolcvan éve, a világon páratlan presztízsmérkőzés, melyet mindig hatalmas várakozás előz meg mind a szurkolók, mint a mezei fociimádók, mind a sportszakma és sajtó részéről.

Nagy valószínűséggel ebben az évben is Cristiano Ronaldo és Lionel Messi lesz a két csapat vezére.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Real Madrid és a Barcelona összecsapása minden évben a legvártabb mérkőzések közé tartozik. Természetesen a két csapat vezetői is nagyon várják a találkozót.

A hazaiak trénere, Jose Mourinho bízik abban, hogy végre tud élni a csapata a hazai pálya adta lehetőséggel és begyűjti a három pontot, míg a katalánok mestere, Josep Guardiola szerint nem a madridi hanem a barcelonai fellépés lesz döntő a kupa sorsát illetően.

Sérültek, hiányzók mindkét oldalon vannak: madridi oldalról nem bevethető Sahin, ill. Altintop sérülés miatt, Lassana Diarra, Pedro León és Gago az átadólistán csücsülnek, így aligha fognak pályára lépni.

A legutóbbi felkészülési meccsen megsérült Sergio Ramos is, de úgy tűnik, pályára tud lépni ma este.

Forrás: madridista.hu

Videók