Morata: „Két hosszú év után végre hazatértem!”

Alvaro Morata visszatért nevelőegyesületébe, és a 21-es mezszámot kapta.


 
A korábbi Real-nevelés, a 23 esztendős Alvaro Morata ugyan már jó pár hete visszatért a tizenegyszeres BL-győzteshez sőt, az európai szuperkupa fináléban már pályára is lépett, hivatalos bemutatására csak most, hétfő délután került sor! Két szezonnyi itáliai kiruccanása után anyaklubja élt a szerződésében megfogalmazott visszavásárlási opcióval, és miután Florentino Perez kifizette a 30 millió eurót, a klub elnöke ismét kötelékében köszönheti a fiatal támadót.
 
’Ez a boldogság napja számomra!’ – kezdte Morata a Santiago Bernabéuban tartott ceremónián. „Két hosszú év után ismét itthon játszhatok, nagyon boldog vagyok. Vannak periódusok egy-egy pályafutásban, amikor váltani kell a fejlődés érdekében, számomra most jött el ez az újabb váltás ideje.”
 
Moratát az Arsenal és a Chelsea elől sikerült hazavinnie Pereznek. Bár már augusztus 15-ét írunk, bár kicsit meglepőnek hangozhat, de még mindig ő az egyetlen igazolása a Realnak ezen a nyáron. Úgy tűnik, a keret és Zinadine Zidane megkapja a kellő bizalmat az olykor türelmetlen játékos politikát folytató elnöktől. „A mi csapatunk a legjobb a világon, mindenki együtt küzd a közös céljaink eléréséért. Szerencsére jó néhány saját nevelésű játékosunk van, akikkel tökéletesen megértjük egymást. Zidane fogja eldönteni, hogy mennyi lehetőséget fogok kapni a BBC mellett, és döntésével maximálisan egyet fogok érteni, mert tudom, hogy ő is a csapat érdekeit szolgálja!” – mondta Morata, akinek azon a bizonyos múlt hét keddi európai szuperkupa döntőn nem sikerült a kapuba találnia, pedig jó ajánlólevél lehetett volna neki a szezon első felére.
 

Videók