Monte-Carlóban megkötethetett a Barca első nyári üzlete

Régóta kiszemelt játékost kaparinthattak meg.


Matthijs de Ligt átigazolása a Barcelonához közel áll a lezáráshoz, állítja a katalán újságíró, Oriol Domènech. A szakértő egy tévéműsorban beszélt arról, hogy Mino Raiola (De Ligt ügynöke) találkozott az FC Barcelona képviselőivel április 12-én Monte-Carlóban, hogy megegyezzenek az Ajax védőjének klubváltásáról.
 
A Barca meg van győződve arról, hogy megszerzi De Ligt aláírását, ami azt jelentené, hogy a 19 éves bekk ismét csapattársa lehetne Frenkie de Jongnak, akinek érkezését még januárban jelentették be a katalánok. A holland védő megszerzése azt is jelentheti, hogy Samuel Umtiti távozik a Camp Nouból, aki annak ellenére, hogy tavaly meghosszabbította a szerződését, rendkívül keveset tudott játszani térdproblémája miatt, amit nem engedett megműttetni, közben pedig elvesztette a helyét Lenglet-val szemben.
 
Az Ajax utolsó bajnokijára készül a bajnoki cím megszerzésének reményével, mivel három ponttal vezet a PSV előtt, és a jóval gyengébbnek tűnő De Graafschappal néz szembe. A holland szezon végéhez közeledve a Barca szeretné még mindkét játékost a spanyol Király Kupa döntőt megelőzően bejelenteni, ahol Valverde legénysége a Valenciával ütközik meg május 25-én.
 
Fotó forrása: Soccrates/Getty Images

Videók