Modric: Remélem a Real nem csinál belőlem Mbappét

A horvát középpályás szót ejtett Gareth Bale-ről, a fiatalokról és Carlo Ancelotti vezetőedzőről is.


A Real Madrid középpályása, Luka Modric elmondta véleményét Mbappé átigazolásáról a COPE-nak és a Radio marcának a BL döntő előtti sajtótájékoztatón.

Mbappé-transzfer meghiúsulásáról: semmiről sem tudtunk, nem számítottunk ezért rá. Sokat beszélgettünk róla, de semmiről nem tudtunk. Le kell zárnunk ezt az ügyet, és tovább kell lépnünk. Egy döntő előtt állunk, ami sokkal fontosabb minden eddiginél. A Real Madrid a csúcsra tör, minden játékos alárendel ennek mindent. Úgy gondolom, jó csapatunk van, sok olyan játékossal, akik még mindig képesek fejlődni. Sok játékosunknak kiváló szezonja volt, ők lehetnek a jövő nagy sztárjai.

Ki lehet az új Mbappé? Akár Vinícius vagy Rodrygo is lehet az új „Kylian Mbappé”, de Camavinga és Valverde is nagyon jó szezont zárt. Megnyertük a Spanyol Szuperkupát, megnyertük a LA Ligát még jobbakká válhatunk.

Gareth Bale kevés játéklehetőségéről: Nem tudom, mit mondhatnék róla, tőle kéne megkérdezned, hogy ott mi történt. Mindig azt hangsúlyoztam, hogy fontos láncszeme a csapatnak. Nagy eredményeket ért el, ezt nem szabad elfelejteni. Nagy kár, hogy az előző idénye nem sikerült jól sem neki, sem a csapatnak.

A szerződése  meghosszabbításáról: Nem, még nem írtuk alá a szerződést, de beszéltünk már róla, jó a kapcsolat a klubbal. Hogy azt csinálom-e amit Mbappé? Biztoan nem, és remélem a klub sem teszi ezt velem. Nagyon jó az összhang köztünk, aminek meg kell történnie, az meg fog történni. Jelenleg azonban a szombati döntő a legfontosabb nem akarok másra koncentrálni.

 

 

Visszavonulásáról: Sokszor elmondtam már, hogy itt szeretném befejezni a pályafutásomat. Jól érzem magam, egyelőre nem gondolok a jövőre, a jelen pillanatot élvezem. Ha ezen a szinten tudom folytatni, akkor hosszabbítok, mert elvárás a klubnál, hogy jól teljesítsek. Nagyon jó formában érzem magam Madridban, bízom benne, hogy néhány éven belül innen vonulhatok vissza.

Ancelottiról: Csúcsedző. A sportág történetének egyik legkiválóbb trénere. Nagyon jó a kisugárzása, az alázata, a karaktere, és ahogyan a játékosokról gondolkodik. Neki is köszönhető, hogy jó a hangulat az öltözőben. Az idei szezon nagyban köszönhető neki, mert a stílusa illik hozzánk és ez egységessé tesz bennünket. Egy olyan csapat vagyunk, amelyik szenzációsan tud küzdeni egymásért.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: Real-france.fr 

Videók