Mi az oka, hogy részleges stadionlezárással sújtották a Getafe csapatát?

Három mérkőzés erejéig kell nélkülözniük az arénájuk teljes kapacitását.


 A madridi klubot 27 ezer eurós bírsággal sújtották, és a spanyol labdarúgó-szövetség büntetésének részeként a következő három La Liga-mérkőzésre le kell zárnia a központi lelátó egy részét - jelentették be szerdán.

A részleges lezárást a múlt heti La Liga-mérkőzésen a Sevilla edzőjét, Quique Sanchez Florest és Marcos Acunát ért rasszista és idegengyűlölő szidalmazások miatt kapta a klub.

A mérkőzést Iglesias Villanueva játékvezető a második félidőben a liga rasszizmusra vonatkozó protokolljának részeként leállította, miután rasszista sértések érték a védőt és az edzőt.

A spanyol labdarúgásban számos nagy visszhangot kiváltó incidenst követően szigorodott a rasszizmussal szembeni bánásmód. A Real Madrid sztárja, Vinicius Junior éles hangon kritizálta, hogy Spanyolországban nem tesznek lépéseket a probléma leküzdésére, miután többször is bántalmazás célpontjává vált.

A Sevilla főnöke, Sanchez Florez megdöbbent, miután a meccs közben inzultálták. Ezt mondta utána:

"Nem akarom, hogy az emberek rasszista sértésként használják a cigány szót. A közönség egy része azt hiszi, hogy eljöhet egy meccsre, és azt mondhat, amit akar. Mi dolgozó emberek vagyunk, akiket tiszteletben kell tartani a munkahelyükön végzett munka során. Szerintem ez visszataszító…"

Fotó: Getty Images

Videók