Messi: "Úgy éreztem rosszul bánnak velem, ezért el akartam menni."

Messi 2017-ben elhagyta volna Spanyolországot, de nem kapott ajánlatot.


Lionel Messi 18 hosszú és sikeres évet töltött eddig szeretett klubjában, ez idő alatt pedig mindent megnyert, amit csak lehetett. A 32 éves labdarúgó 2017-ben bevallotta, hogy el akarja hagyni a klubot, mivel a spanyol kormány adócsalással vádolta.

Az argentin klasszist három rendbeli adócsalásban találtak bűnösnek, eredetileg 21 hónapos börtönbüntetést szabtak ki rá. A vád szerint a futballista 2007 és 2009 között 4.1 millió euró adót nem fizetett be az államkasszába. A büntetést végül 252 ezer euró pénzbírságra csökkentették. Nem régiben a RAC1 készitett interjút a hatszoros aranylabdással, aki elárulta, hogy el akarta hagyni Spanyolországot, mert „rosszul bántak” vele.

"Akkoriban el akartam menni, de nem a Barcelona miatt, hanem Spanyolország miatt." – mondta Messi.

"Úgy éreztem, hogy nagyon rosszul bánnak velünk, és nem akartam itt maradni. Soha nem volt hivatalos ajánlatom, mert mindenki tudta, hogy igazándiból itt akarok maradni a Barcánál." – mesélt a stresszes időszakról Messi.

"Nagyon nehéz volt nekem és a családomnak, mert az emberek nem sokat tudnak arról, hogy mi is történt. Az igazság az, hogy tényleg nehéz időszak volt, de jó, hogy a gyermekeim még kicsik voltak és nem fogták fel, hogy mi történik."

Messi viszont megerősítette, hogy pályafutása végéig szeretne a Barcelonában játszani.

"A családom és én maradunk. Különösen azért, mert egy olyan klubban vagyok, amelyben jól érzem magam, itt ismerős minden, szeretjük a várost, jó itt a gyerekeimnek és a barátok is itt vannak."


(Kép: FC Barcelona/Handout via Getty Images)

Messi kétségkívül a klub történetének legnagyobb játékosa, ezért nem meglepő, hogy Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke is azt szeretné, ha az argentin sztár élete végéig maradna a klubnál. Bertomeu úgy fogalmazott a Guardiannak adott interjúban, hogy Messi soha nem hagyja el a Barcelonát és akár még 45 éves koráig is játszhat.

"Lehet, hogy 45 éves koráig is játszani fog, ki tudja? Van még hátra a pályafutásából három, négy vagy öt jó év. Igazság szerint nem tudjuk pontosan mennyi, de annyi évre írhat alá, amennyire csak szeretne. Addig marad a Barcában, ameddig csak akar"

Forrás: sportbible

Kép: Franco Romano/NurPhoto via Getty Images

Videók