Messi személyében egy zsarnok távozhat a Barcelonától

Így vélekedik Juanma Castano spanyol sportriporter. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Juanma Castano spanyol sportriporter egy podcastban fejtette ki véleményét Messi esetleges távozásával kapcsolatban, és nem finomkodott a jelzőkkel.

"Nagy tiszteletlenségnek tartanám, ha így csapná be maga mögött az ajtót és távozna. Egy vezéregyéniség nem így távozik. Szerintem csak Messi zsaronksága távozna. Bevitte a saját szabályait az öltözőbe, amitől nagyon sokan szenvedtek ennél a csapatnál. Bartomeu megérdemli a helyzetet, ami kialakult körülötte, mert úgy vezette a Barcelonát, hogy tartott Messitől. Egy olyan szörnyeteget táplált, ami végül őt is felfalta."


Fotó: Gualter Fatia - UEFA/UEFA via Getty Images

A sportriporter kitért Messi és Suárez kapcsolatára is, amiről szintén kemény kritikát fogalmazott meg.

"A Messi Suárez duó mérgezőnek bizonyult a csapatnál. Nem véletlen, hogy Messi döntése 24 órával azután történt, hogy Koeman azt mondta, nem számít Suárezre. Nem tudom elképzelni, hogy Xavi, Iniesta, vagy Puyol így távoztak volna. Egy Barcelona vezér nem távozhat így."
 

Sport365.hu - Több komoly távozó is lehet a Barcelona együttesénél

Egyelőre Josep Bartomeu klubelnök és az új vezetőedző, Ronald Koeman sem beszélt nyilvánosan arról, melyik játékosokra nem tartanak igényt a következő szezontól, ám sajtóértesülések szerint a négy érintett futballistával már közölték, hogy nem szerepelnek a holland szakvezető terveiben.

Sport365.hu - Lionel Messi komoly döntésre szánta el magát

A Barcelona közölte, a csapatkapitány hivatalos dokumentumot juttatott el távozási szándékáról az egyesülethez. A válás ugyanakkor pereskedéshez vezethet, mivel a klub szerint Messi egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot váltani, amely lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy - a Barca tájékoztatása szerint - annak határideje júniusban lejárt.

Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images 
Forrás: marca.com

Videók