"Messi marad, és a válság is"

A spanyol lapok szerint Messi maradása pozitív, de a Barca válsága nem oldódott meg.


A spanyol sajtó örömmel számol be arról, hogy Lionel Messi marad az FC Barcelona labdarúgócsapatánál, ugyanakkor egyöntetűen említést tesz a klubvezetésnek címzett "romboló üzenetéről" is.

"Messi marad, és a válság is" - áll a Marca címoldalán az argentin sztár fotója mellett.

A sportlap kitér arra, hogy bár a támadó bő másfél hetes huzakodás után úgy döntött, marad, továbbra sem békél meg a helyzettel.

A katalán Mundo Deportivo rögzíti: "Messi megtörte a csendet és bejelentette, a következő idényben gránátvörös-kék mezben folytatja". Ugyanakkor ez a lap is kiemeli, hogy a hatszoros aranylabdás korántsem elégedett a klubvezetéssel.


(Kép: Manu Fernandez/Pool via Getty Images)

"Messi azt mondta, marad és hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. (...) De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül (Josep) Bartomeura (a Barcelona elnökére) irányította" - foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Az As is örömmel nyugtázta Messinek a maradásról szóló döntését, és többek között azt az üzenetét idézte a címlapon, amely a Barcelonához fűződő viszonyát leginkább kifejezi: "Soha nem mennék perre életem klubjával".

A 33 éves argentin a goal.com szaklapnak nyilatkozta jelentette be pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár 700 millió euró.

"Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába" - fogalmazott a weboldalnak Messi. Hozzátette: katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása.

A sajtó azóta foglalkozott a távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont.


(Kép: Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman a kinevezésekor azt mondta: igényt tart Messire, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon igyekeztek meggyőzni a maradásról.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistájává vált. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, ameddig jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Kép: MANU FERNANDEZ/POOL/AFP via Getty Images

Sport365.hu - Koeman két honfitársát csábítaná a Barcához

A Barcelona szurkolói és Ronald Koeman, a csapat vezetőedzője egyaránt fellélegezhet miután kiderült, hogy Lionel Messi marad a Nou Campban. Alighanem a holland szakember számára a következő kihívás a csapat megerősítése lesz. Lionel Messi pénteken adott exkluzív interjút a goal.com-nak, amelyben bejelentette maradását, azonban elismerte, hogy dühös és csalódott a jelenlegi helyzet miatt.

 

Sport365.hu - Messi: "A fiam sírva könyörgött, hogy maradjak"

Mint arról beszámoltunk, Lionel Messi, a Barcelona ikonja úgy döntött marad a gránátvörös-kékeknél. Az argentin labdarúgó egy interjúban elmesélte, hogy fia elsírta magát, amikor megtudta, hogy apja el akarja hagyni a katalánokat. A hatszoros aranylabdás Messi a goal.com-nak adott exkluzív interjújában úgy fogalmazott, egyelőre biztosan marad a katalán együttesnél.

Videók