Messi ismét bebizonyította, ugyanaz a szerény srác maradt, aki volt

Nem szállt a fejébe a dicsőség.


Lionel Messit a világ valaha volt legjobb labdarúgói közt tartják számon. A Barcelona egykori és a PSG mostani sztárját a világ szinte minden táján ismerik és szeretik. Azonban ősi riválisával, Cristiano Ronaldóval ellentétben Messi nem tartozik azok közé a játékosok közé, aki élvezi ezt a csillogást, és sikerei ellenére próbál a háttérben maradni.

A hétszeres aranylabdás 13 évesen hagyta el szülővárosát, Rosariót, hogy csatlakozzon a Barcelona akadémiájához. A ma már világsztár játékos azonban nem hagyta, hogy a fejébe szálljon a dicsőség és ugyanaz a szerény fiú maradt, aki fiatalon elindult Argentínából Európába.

Bár Messinek 365 millió Instagram-követője van, Messi csak ritkán áll a nyilvánosság elé, és inkább a pályán bizonyít. Ez utóbbit támasztja alá egy nemrég megjelent videó is, amin jól látszik a játékos milyen szerényen reagál arra, amikor a PSG szurkolói egy emberként éltetik őt.


Amikor a drukkerek rákezdtek a „Messi, Messi, Messi” rigmusra az argentin zavartan integetett nekik, majd fejét lehajtva, hüvelykujját a magasba emelve köszönte meg a támogatást. Ezt követően keresztbe tette a lábát miközben karjait egymásba fonta, és látszott rajta, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel.

Tehetsége mellett talán éppen ez a magatartás az, amivel sokak szívébe belopta magát.

Borítókép: ose Breton/Pics Action/NurPhoto a Getty Images

 

Videók