Messi bejelentette, hogy távozni akar

Sajtóhírek szerint az argentin futballista már közölte a klubvezetőkkel a szándékát.


Egy brazil televíziós csatorna vasárnap este bejelentette, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin futballistája közölte a klubvezetőkkel, nem kívánja kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését, és távozik.

Minderről az Esporte Interativo számolt be, hozzátéve, hogy a katalán egyesület vezetése a Bayern Münchentől elszenvedett, 8-2-es pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntős vereség után úgy döntött, hétfőn rendkívüli elnökségi ülést tart, amelyen Quique Setién vezetőedző menesztéséről is döntés születhet.


Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Többek között tíz bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert az együttessel, 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben.

 

Kép: Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images

Sport365.hu - Messi, Pogba, Modric - a legnagyobb sztárok, akik jövőre ingyen válthatnak klubot

A koronavírus-járvány okozta pénzügyi nehézségeknek köszönhetően várhatóan a szokásosnál csendesebb lesz a nyári átigazolási piac. Azonban valószínűbbnek tűnik, hogy nem csak idén, hanem a következő években is hasonló lesz a helyzet. Így előreláthatóan a klubok figyelme inkább a lejáró szerződésű játékosokra fog irányulni.

Videók