Merész lépésre készül az Atlético Madrid

Diego Simeone ideje lejárt?


Az Atlético Madrid megkörnyékezheti Luis Enriquét, ha Diego Simone 2023-ban távozik a klubtól. Enrique a héten lett menesztve a spanyol válogatott éléről, miután a 2022-es világbajnokságon Marokkó ellen kiestek.

A Barcelona korábbi vezetőedzője a következő hónapokban várhatóan távol marad a labdarúgástól, de a 2023/24-es szezon előtt szívesen leülne egy klub kispadjára. A Diario AS értesülései szerint az Atlético Enriquét célozza meg első számú opcióként, ha Simeone távozik a klubtól, mivel szerződése 2024-ig szól. Simeone 2011-es kinevezése óta átalakította az Atleticót, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a korábbi argentin válogatott játékosnak Madridban lejár az ideje.

Az Atlético Madrid a klubnál betöltött ikonikus státusza miatt Simeonéra bízza a döntést, de Miguel Angel Gil Marin vezérigazgató utalt arra, hogy érdeklődnek Enrique iránt.

„Nagyon kedvelem őt emberként és szakmailag is. Szerintem megvan benne a tehetség, hogy a La Liga bármelyik csapatának edzője legyen. Egyértelmű, hogy mindenkihez hozzátesz valamit. A média, a játékosok és a klubok számára is, mert magas színvonalat képvisel.”

Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Videók