Meglepetés: Mourinho tárgyalásban áll a Valenciával!

A Manchester Uniteddel többször hírbe hozott José Mourinho a Valencia labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet angol sajtóértesülések szerint.


A korábbi médiainformációk arról szóltak, hogy az 53 esztendős portugál mester - akit decemberben menesztettek az angol élvonalban címvédő Chelsea-től - szóban már megegyezett a manchesteri klubbal arról, hogy nyáron átveszi a holland Louis van Gaal helyét.

A Sun beszámolója szerint viszont eközben Mourinho előrehaladott tárgyalásokat folytat a Valenciával is, amely 19 millió eurós évi fizetéssel csábítja őt. A tréner emellett 12,5 milliós aláírási díjban is részesülne. A lap hozzáteszi. Mourinho első számú választása az MU lenne, de hivatalos szerződésajánlatot egyelőre még nem kapott az angoloktól.

A Valencia kedden távolította el a kispadról Gary Neville-t, a játékosként a Manchester Uniteddel gyakorlatilag minden lehetséges trófeát begyűjtő angol szakembert, aki kevesebb mint négy hónapot töltött az együttesnél. Helyét a szezon végéig Pako Ayestarán veszi át.

Mourinho - ügynöke révén - személyesen is ismeri a Valencia-tulajdonos Peter Limet, akinek meghívására februárban egy fiatal sportolóknak tartott konferencián adott elő Szingapúrban. E látogatás alkalmával kerülhetett terítékre a Special One szerződtetése. A szuperügynök Jorge Mendes az egyik tanácsadója és bizalmasa a Valenciát birtokló szingapúri milliárdosnak. Mendes közreműködésével számos komoly igazolást ütöttek nyélbe a Denevérek a közelmúltban.

Mourinho két ízben dolgozott eddig Spanyolországban: 1996-tól Bobby Robson, illetve Van Gaal segítője volt a Barcelonánál, majd 2010-től három szezonon át volt a Real Madrid vezetőedzője, és bajnoki címet, Király Kupát és spanyol Szuperkupát nyert a királyi gárdával.

Videók