Megkezdte a tárgyalásokat a Barca Suárez utódjával

Eredményesen zárult kutatásuk.


A Barcelona kutatása Luis Suárez utódja után úgy tűnik lezárult, állítják katalán hírforrások. A gránátvörös-kékek vezetősége arra jutott, hogy a legjobb lehetőségük az Eintracht Frankfurt csatára, Luka Jovic.

A 21 éves szerb csatár kölcsönben játszik a Bundesligában szereplő klubnál a Benficától, de a németeknek elővásárlási joguk van rá, amit valószínűleg aktiválnak is majd, így velük kell majd megegyeznie a katalánoknak. A Barça és a játékos ügynöke, Fali Ramadani, már megkezdték a tárgyalásokat az elmúlt hetekben, állította a Frankfurter Allgemeine is. Sőt, egyszer már azt is írták, megszületett az egyezség, de ezt akkor a katalánok cáfolták.

A Barca sportszakmai vezetői Pep Segura, Eric Abidal és Ramon Planes együtt találkoztak Ramadanival múlt héten Milanóba, hogy megtárgyalják egy esetleges átigazolás feltételeit, tette közzé a RAC1, ahol 60 millió eurós átigazolási összegről beszélnek. Azt eddig is lehetett tudni, mi is jeleztük, hogy az Inter Európa-liga találkozóján a Barca elöljárói megtekintették a fiatal játékost.
 
Jovic több európai óriás érdeklődését is felkeltette köztük a Bayern Münchenét és a Manchester Unitedét, de a Barça reméli, azzal előnyre tud szert tenni, hogy Jovic korában egy játékos örülhet annak, ha egy évig Suárez mellett tanulhatja a játékot, majd hosszútávon megörökölheti a kilences kezdő pozícióját a Camp Nouban.
 
A Barca egy ideje már figyelte Jovic játékát, így tettek természetesen frankfurti időszaka alatt is, akiknél 22 gólt szerzett. A szerb válogatott kapitánya, Mladen Krstajic is összehasonlította már korábban Jovicot és Suárezt, mozgásuk, labdatartásuk és a területekbe való betöréseik alapján, és a Barcánál is a tökéletes örököst látják benne.
 
Fotó forrása: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Videók