Lewandowski két góllal több mint 1 millió euróval vághatja meg a Barca költségvetését

Fontos négy meccs vár a Barcelonára a La Ligában.


A Girona 2-2-es döntetlent játszott az Álaves ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában péntek este, így megőrízte ugyan második helyét, de a Barcelona egy esetleges győzelemmel átveheti azt a riválisától. A katalán csapatnak pedig nagyon nem mindegy, hányadik helyen végez a La Ligában, ugyanis az ezüstérem 7 millió euróval többet ér, s az anyai forrásokra most nagy szüksége van Xavi együttesének. Robert Lewandowski pedig 1,25 millió euróval csökkentheti a Barca költségvetését, ha még két gólt szerez a La Liga mostani idényében.

Xavi azt már korábban megerősítette, hogy a lengyel csatárnak engedélyezték, hogy az Európa-bajnokság után tárgyaljon más csapataokkal a jövőjét illetően, hiszen jelenlegi szerződése 2025-ig szól, de a kontraktusában van egy egyéves hosszabbítási opció, ami akár 2026-ig is a Barcelonához kötheti őt. A Bayern Münchentől való távozása kapcsán pedig egy olyan záradék is belekerült a 35 éves támadó szerződésébe, hogy ha minden sorozatot figyelembe véve 25-nél több gólt szerez egy idényen belül, akkor a bajor együttes további 1,25 millió eurót kap a katalánoktól.

Lewandowski jelenleg 24-nél tart, a bajnokságban 17-nél, de már csak a La Ligában van versenyben a Barca. Az első évében 33 gólig jutott, így akkor azt a bónuszt már rendezte a Barcelona.

(Borítókép: Facebook / FC Barcelona)

Videók