Lehet, mégsem marad Xavi? Joan Laporta és a belső kör is a távozását szeretné

Akár az elkövetkező egy-két hétben kirúghatja Xavi a Barca vezérkara.


Az elmúlt hetek egyik nagy híre volt, hogy a távozását télen bejelentő Xavi mégis marad legalább egy évig a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelonánál. Azonban csütörtök esti sajtóhírek már arról szóltak, hogy Joan Laporta a klub elnöke és a belső kör inkább a távozását szeretné. Spanyol lapértesülések szerint Xavi a katalán csapat első emberével összetűzésbe keveredett az Almeria elleni bajnoki előtt - amelyet egyébként 2-0-ra nyert a Barcelona - és Laporta el sem utazott a mérkőzésre.

A vita egyik fő kiváltó oka az lehetett, hogy a 44 éves szakember a szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Barca drukkereknek el kell fogadniuk, már nem az a helyzet, mint 25 évvel ezelőtt, mások az anyagi lehetőségek és nem tud úgy költekezni a gránátvörös-kék mezes gárda, mint ahogyan azt sokan szeretnék és ezért nem tudják felvenni a versenyt a Real Madriddal. 

Elmondása alapján már nem úgy működnek a dolgok, hogy jön egy edző és elmondja: "őt és őt szeretném, ezekre az igazolásokra van szükségem, hogy a bajnoki címért harcolhassunk". Ezek az erős szavak pedig úgy fest, betették a kaput a Barca vezérkarának, mindenesetre érdekes csavar ez a már lezártnak tűnő történetben, s az elkövetkező napokban kikristályosodhat Xavi jövője.

(Borítókép: FC Barcelona / Tribuna / Facebook)

Videók