La Liga elnöke: Messi távozása elkerülhető lett volna

Akkor mégsem a La Liga pénzsapkája miatt távozott az argentin sztár?


Lionel Messi Paris Saint-Germainbe való igazolása körül sok vita volt. A La Liga elnöke, Javier Tebas egy újabb bombát dobott le a Barcelonára.

A hír, hogy Lionel Messi elhagyja az FC Barcelonát sokkolóan hatott mindenkire. A döntés hátterében ekkor a Barcelona fizetési költségvetését érintő pénzügyi problémák álltak, a La Liga pénzügyi korlátozásaival összefüggésben. De ezt az információt cáfolja a liga elnöke, Javier Tebas, aki úgy véli, hogy a döntést nem a gazdasági okok miatt hozták meg.

„Joan Laportával személyesen és telefonon is beszéltem, ahogy a testületével is. Megoldásokat kerestek, a gazdasági okok miatt, vagy más miatt. Azt hiszem, a következő szezonban, amikor a Barcelona bemutatja a pénzügyi jelentéseit, kiderül, maradhatott volna-e Messi vagy sem. Tiszteletben tartom a klub döntését, de a dolgokat úgy kell tálalni, ahogy vannak: ez nem pénzügyi döntés volt, ezt biztosan tudom.”

Arra a kérdésre, hogy meglehetett volna-e akadályozni Messi Párizsba való igazolsását, az elnök röviden és egyértelműen válaszolt.

„Igen, el lehetett volna kerülni.”

Sport365.hu - Ibrahimovic: "Olyan jó vagyok, mint Messi és Ronaldo"

A milánóiak sztárja, Zlatan Ibrahimovic úgy gondolja nem ő vesztette el az Aranylabdát, hanem az Aranylabda vesztette el őt. A svéd szerint ő a legjobb a világon. Lionel Messi hatszor, Cristiano Ronaldo pedig ötször nyerte el a rangos elismerést, ezzel szemben Zlatan Ibrahimovic egy negyedik helyet tud felmutatni a szavazáson.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: Twitter

Videók