Joan Laporta: addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér

A katalán klub első embere a lehetséges igazolások mellett Xavi jövőjéről is lerántotta a leplet.


24 spanyol bajnoki mérkőzésből 20 győzelem, siker a Real Madrid ellen a spanyol kupa elődöntőjének első meccsén idegenben, és nem utolsó sorban remény egy szebb jövőre. Néhány Xavi ajándékai közül a katalánok híveinek, akivel kapcsolatban most Joan Laporta, a klub első embere nyilatkozott elismerően.

„Már én is gondoltam a szerződéshosszabbításra. Úgy érzem meg kell hosszabbítanunk Xavi nyáron lejáró kontraktusát, hisz kiérdemelte. Ismeri a klubot, Barcelonát, és nem kér tőlünk őrült dolgokat az átigazolások terén például, mert tökéletesen tisztában van a klub helyzetével.”

Ha már átigazolások, Laporta róluk is ejtett pár szót.

„Addig nyújtózkodunk ameddig a takarónk ér, de egy középső és szélső védőt szeretnénk igazolni. A középpályán szerintem rendben vagyunk, de akarunk egy csatárt is. Valakinek majd távoznia kell ehhez, és ott van az akadémiánk, ahonnan felhozhatunk az első csapatba fiatalokat.”

A Barcelona jelenleg vezeti a spanyol bajnokságot, előnye 9 pont a második Real Madrid mögött, vasárnap 21 órakor az Athletic Bilbao vendégeként folytathatja menetelését a 25. fordulóban.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók