Íme a 21. század legrosszabb "Királyi Gárdája"

Most nem a Ronaldo, Raúl, Casillas szintű játékosokra gondolunk.


A Marca összeállította a 21. század legrosszabb Real Madrid csapatát.

Kiko Casilla

A spanyol kapus 2015-ben csatlakozott a madridi klubhoz, miután egy fax-hibát követően nem szerződött a Királyi Gárdához David de Gea. Casilla küzdhetett tehát az első számú kapusposztért Keylor Navasszal, akinek nem okozott sok fejfájást ez a párharc. Végül a Leeds csapatában kötött ki. Hiába hasonlított a neve a Real Madrid ikonjáéhoz (Iker Casillas), végül nem tudott közel sem hasonló karriert befutni ott.

Danilo

Lehet, hogy ezzel az átigazolási évjárattal volt a probléma, hiszen ugyanakkor érkezett a brazil hátvéd, mint Casilla, és hozzá hasonlóan ő sem tudott maradandót alkotni. 30 millió fontért cserébe érkezett Dani Carvajal mögé, aki nem adta a kezdőben lévő tagságát. Danilo végül a Manchester City játékosa lett, de ott sem lett első számú védő. Jelenleg a Juventus labdarúgója. 

Jonathan Woodgate

Leigazolását követően szimpla egy évet kellett várni a debütálására a sérülése miatt - az Athletic Bilbao ellen mutatkozhatott be (sokak szerint bár ne tette volna). Ehhez talán nagyban hozzájárul az is, hogy öngólt szerzett ezen a mérkőzésen. Egy elismerés viszont érte: 2007-ben megválasztották a 21. század legrosszabb igazolásának.

Walter Samuel

Ahhoz kétség sem fér, hogy mindig kőkeményen küzdött az argentin betonfal. Ezt viszont leginkább hazájában és Olaszországban mutatta meg igazán. Egy szezont töltött egy rendkívül nehéz időszakban a Real Madrid védelmében, mielőtt végül eladták volna az Internek.

Theo Hernández

A Real Madrid keményen küzdött, hogy megszerezze őt az ősi rivális Atlético Madrid csapatától, azonban ez az erőfeszítés nem mutatkozott meg a francia védő teljesítményén a pályán. Hernández gyorsan kölcsönben a Real Sociedad klubjához került, mielőtt végleg eladták volna az AC Milannak.

Asier Illarramendi

2013-ban a Real Sociedad csapatától érkezett, mint az új Xabi Alonso, viszont nem váltotta be egyáltalán a hozzá fűzött reményeket. Két évre rá vissza is tért egykori klubjához, miután Carlo Ancelotti megelégelte a teljesítményét.

Nuri Sahin

A török középpályás a Borussia Dortmund csapatát hagyta hátra 2011-ben a Real Madrid kedvéért. Ígéretes tehetségnek indult, majd José Mourinho korszaka alatt csak szenvedett. Ezt követően előbb kölcsönben a Liverpoolhoz került, majd végleg visszavásárolta a Dortmund.

Julien Faubert

A francia játékosra sokan vagy nem emlékeznek, vagy pont hogy emlékeznek amiatt a bizonyos videó miatt, amikor elaludt a kispadon. A Real Madrid a West Ham csapatától kölcsönben szerződtette, de mindössze fél év kellett a Királyi Gárdának ahhoz, hogy rájöjjenek, nincs rá szükség. Faubert visszatért a Kalapácsosokhoz, ahol további három évet töltött, majd Törökországba igazolt.

Antonio Cassano

Az olasz fenegyerek. Ő maga is beismerte, hogy nagyon elszúrta a madridi karrierjét, nem vette komolyan akkor az életet. Fabio Capello is nehezen tudta kezelni, pedig egy igen tekintélyes edzőről beszélünk. A középpályás hozzáállását Ramón Calderón elnök elégelte meg, és tette ki a szűrét az olasz csatárnak.

Royston Drenthe

Egy nagyon izgalmas személyiség, és egy rendkívüli tehetség. Így indult a karrierje, és ezért is örült a Real Madrid, amikor megszerezte 12 millió fontért cserébe a Feyenoord csapatától. Soha nem tudta kihozni magából a maximumot a Királyi Gárdában, a körülmények, az edzők, egyszerűen nem feküdt neki semmi. A Real Madridnál viszont nincs kifogás, amint lejárt a szerződése, továbbadták.

Javier Saviola

Barcelona játékosként is szomorította a Real Madridot, de lehet hogy akkor még jobban elkesírette a szurkolókat, amikor náluk játszott. Azért ahhoz sokat kell tenni, hogy egy ingyen érkező játékos bekerüljön a legrosszabb csapatba. - Fogd meg a söröm! Saviola ezt is teljesítette - Az argentin "kisnyúl" csak a padot koptatta leginkább a Real Madridban, majd két év elteltével a Benfica megszabadította a láncoktól.

Forrás: thesun.co.uk
Borítókép: youtube.com

Videók