Higuain: nem lep meg, hogy Benzema a világ legjobb csatára

Egykor csapattársak voltak a Real Madridban, majd egyiküknek mennie kellett.


A Real Madrid korábbi támadója, Gonzalo Higuain interjút adott az argentin médiának, a TyC Sportsnak.

Real Madrid: „Ez a világ legnagyobb klubja. 14 Bajnokok Ligáját nyertek, ez minden játékos számára a csúcs. 19 évesen érkeztem Madridba, és 26 éves koromig ott játszottam. Olyan volt, mintha két kézzel megérintettem volna az eget. Nincs nagyobb a Real Madridnál.”

Első éve CR7-el: „Az első szezonban, amikor Cristiano megérkezett én 27 gólt rúgtam, ő pedig 26-ot. Elmentem nyaralni, majd láttam, hogy a klub szerződtette Benzemát és Kakát. Felhívtam a klubot, és érdeklődtem, hogy mi lesz velem. A Real Madrid mindig a legjobbakat igazolja le, sosem áll le a csapaton belüli verseny. Ez az, ami miatt a Real a történelem legjobb klubja, hiszen itt a bolygó legjobb játékosaival versenyezhetsz.”

Karim Benzema: „19 éves korom óta ismerem. Versenyeztünk egymással a csapatba kerülésért, de mindig is jó volt a kapcsolatunk. Nem lep meg, hogy ő a világ legjobb csatára jelenleg. Megérdemli az Aranylabdát.”

Florentino Pérez: „Engem még Calderon szerződtetett, és Florentino Pérez fokozatosan megvált az elődje által megvásárolt összes játékostól. Szeretett volna hamar eladni, de 25-30 gólokat szereztem. Így Florentino hosszabbított velem, és már az ő játékosa lettem.”

Borítókép és fotók: Denis Doyle/Getty Images

Videók