Hiába várt a Barca hívására az Atlético távozó védője

Nehéz döntést hozott meg.


Az Atlético Madridtól távozó brazil Filipe Luís hazatér, és a Flamengóban folytatja pályafutását.
 
A 33 éves balhátvéd szerződése az előző idény végén lejárt a spanyol fővárosban. Távozása eddig sem volt titok, de azt csak vasárnap a madridi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Rio de Janeiróba igazol annak ellenére is, hogy a korábbi sajtó információk szerint felajánlotta szolgálatait a Barcelonának, mely épp balhátvédet keres Jordi Alba mögé. A játékos többször kijelentette, álma a katalánoknál játszani, viszont úgy tűnik, a Barcánál más irányba indulnának, így ez soha nem válhat valóra..
 
"Az Atlético elhagyása nem volt könnyű döntés, de szeretném Brazíliában befejezni a pályafutásomat, és fiatal korom óta szurkolok a Flamengónak" - mondta Luís, akinek az új megállapodása két szezonra szól.
 
A 44-szeres brazil válogatott védő 2010-ben igazolt az Atléticóhoz, ahol nyolc idényt töltött, ugyanis a 2014/15-ös évadban a Chelsea-t erősítette. A madridiakkal a bajnokságot és a spanyol Király Kupát egy, az Európa-ligát és az európai Szuperkupát két alkalommal nyerte meg, és a Bajnokok Ligája döntőjében is kétszer játszott.

A 2014-es bajnokcsapat védelmének alapemberei közül Luís mellett Juan Francisco Torres (Juanfran) és Diego Godín is idén nyáron távozott az Atléticótól.
 
Fotó: David Aliaga/MB Media/Getty Images
 

Videók